Βιβλιοπωλείο Chongqing Zhongshuge

Κενές οροφές και ζιγκ-ζαγκ σκάλες δημιουργούν ένα αποπροσανατολιστικό εσωτερικό βιβλιοπωλείου στη νοτιοδυτική Κίνα, σχεδιασμένο από το στούντιο X+Living με έδρα τη Σαγκάη.

Τα βιβλία που καλύπτουν τους τοίχους ενισχύονται από καθρέφτες στο ταβάνι, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν χιλιάδες βιβλία μέσα στο κατάστημα.

 

Βιβλιοπωλείο Cifi Xintiandi

Αλουμίνιο και πολύτιμες κρυστάλλινες πέτρες χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθούν τα ράφια σε αυτό το βιβλιοπωλείο της Σαγκάης που μοιάζει με λαβύρινθο και σχεδιάστηκε από το τοπικό αρχιτεκτονικό στούντιο Wutopia Lab.

Το βιβλιοπωλείο των 452 τετραγωνικών μέτρων, αποτελείται από διασυνδεδεμένους χώρους που μοιάζουν με σπήλαιο για να προσφέρουν χαλάρωση σε συνδυασμό με τα πολλά φυτά που υπάρχουν διάσπαρτα γύρω εσωτερικό του καταστήματος.

Harbook, Hangzhou

Βιβλία εκτίθενται σε αψιδωτές κατασκευές και σε γιγάντια γεωμετρικά περίπτερα μέσα σε αυτό το κατάστημα βιβλίων στο Hangzhou της Κίνας, σχεδιασμένο από τον Alberto Caiola.

Ο Caiola σχεδίασε τις γεωμετρικές φόρμες και τις ασημένιες επιφάνειες για να προσελκύσει νέους πελάτες από τον αστικό ιστό στο βιβλιοπωλείο Harbook.

Yangzhou Zhongshuge

Τα αψιδωτά ράφια βιβλίων από το δάπεδο μέχρι την οροφή και ο μαύρος καθρέφτης στο δάπεδο δημιουργούν μια σήραγγα βιβλίων μέσα σε αυτό το κατάστημα.

Το στούντιο XL-Muse της Σαγκάης παρατήρησε το στοιχείο του νερού στη γύρω περιοχή του Zhen Yuan, για να σχεδιάσει το κατάστημα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να φαίνεται πως μιμείται την αντανακλαστική ιδιότητα του νερού.

Βιβλιοπωλείο Mumokuteki Concept

Η κινεζική εταιρεία αρχιτεκτονικής LUO Studio εισήγαγε ημιδιαφανείς περιστρεφόμενους τοίχους που γυρνούν στο εσωτερικό του βιβλιοπωλείου Mumokuteki Concept στο Πεκίνο.

To Mumokuteki Concept Bookstore βρίσκεται στο υπόγειο ενός εμπορικού κέντρου στην κινεζική πρωτεύουσα και διαθέτει βιβλία, λουλούδια, τρόφιμα και καφέ προς πώληση.

Οι περιστρεφόμενοι τοίχοι, οι οποίοι αποτελούνται από ατσάλινο πλαίσιο και πλεξιγκλάς, λειτουργούν ως διαχωριστικά επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να προσαρμόσουν το χώρο όπως τους βολεύει.

Με πληροφορίες από: Dezeen