Η γνωστή τραγωδία του Σαίξπηρ, «Άμλετ», ιδωμένη μέσα από μια κωμωδία που περιγράφει πώς έζησαν την ιστορία του «Άμλετ», οι άνθρωποι της κουζίνας. Η παράσταση Άμλετ με πικάντικη σάλτσα κάνει πρεμιέρα, την Τρίτη 2 Μαρτίου στο θέατρο Κνωσός.

Συγκριμένα, ένας μάγειρας μέσα από το βασίλειό του, την κουζίνα, περιγράφει με όρους του… επαγγέλματός του τη σαιξπηρική τραγωδία, δίνοντας της μια πιο.. γευστική διάθεση. Γιατί ο μάγειρας θέλει να βάλει στο δικό του πνεύμα τον Άμλετ; Αλήθεια, Ποιο είναι το μυστικό της μαγείρισσας του έρωτα; Γιατί πηγαινοέρχεται στην κουζίνα η βασίλισσα; Σε ποιο μπουκάλι είναι  το ποντικοφάρμακο; Ποιος κρύβεται πίσω από τη γρουσούζικη πανοπλία; Είναι ο μαϊντανός θανατηφόρος; Ποιος είναι ο ποντικός που κινείται στις σκιές; Ποιόν σκότωσαν τα 16 μπεκατσίνια; Κλίνει ο Άμλετ πιο πολύ προς το αντρικό φύλο; Και τελικά.. ποιος θα σερβιριστεί τα καπόνια που ετοιμάζονται;

Αυτά και άλλα καίρια ερωτήματα απαντώνται στη διάρκεια της παράστασης, ενώ, οι εκδοχές πως ο βασιλιάς και πατέρας του Άμλετ πέθανε από το πολύ φαί, η Οφηλία έπασχε από ανορεξία και ο Άμλετ από υπερβολική αγάπη στα γλυκά, είναι άκρως ενδιαφέρουσες…!

Η σκηνοθεσία είναι του Λάμπρου Τσάγκα, τα σκηνικά της Δέσποινας Βολίδη, τα κοστούμια της Πένης Αμπλά, ενώ η μετάφραση της Ελένης Παπαχριστοπούλου. Παίζουν: Γιάννης Σταματίου,   Λαμπρινή Λίβα,   Τερέζα Λουΐζου,  Χάρης Γεωργιάδης, Μαρίτα Βλασσοπούλου, Κων/νος Ζημιανίτης, Ηλίας Γκογιάνος, Άρης Σταύρου, Μαρία Μαλταμπέ και Λάμπρος Τσάγκας.