Το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ερυθραίας και η ART WAY παρουσιάζουν από 15 έως 23 Νοεμβρίου 2014 τα έργα 30 καλλιτεχνών με θέμα Αμφίπολη – Από το σκοτάδι στο φως.

Στην Αμφίπολη “σκάβουν”……και “τρίζουν” τα “θεμέλια” όλου του κόσμου. Τώρα που η Ελλάδα υπόδουλη και ντροπιασμένη, παλεύει ανάμεσα σε φαντάσματα του παρελθόντος και σε χαμένους παραδείσους η καρδιά της ιερής μάνας Γής χτυπά, με την δύναμη των προγόνων και ορθώνει το ξίφος με την αιχμή της ελπίδας.

Εγώ δεν θα σε προδώσω, φωνάζει και όλοι αυτοί που για λόγους πολιτικούς, τηλεθέασης, προσωπικής προβολής, ή κατοχύρωσης θέσης εκμεταλλεύτηκαν έτσι την Πατρίδα και την έφεραν σ’ αυτήν την θέση τρέμουν από την δύναμη του μνημείου και τι μπορεί να κρύβει και προσπαθούν συνεχώς να υποβιβάσουν με κάθε μέσον το μνημείο, όπως βλακωδώς χαρακτηρίζουν ποια η ταυτότητα του “ενοίκου”, το πρόσωπο δηλ. το οποίο έχει ταφεί στον υποτιθέμενο τάφο. Τον φοβούνται, γιατί προφανώς τους τρομάζει. Ειδικά στις δύσκολες ώρες που τώρα περνάει το σύστημα.

Oι καλλιτέχνες της ART WAY με σεβασμό στην Ιστορία μας και συναισθανόμενοι την σπουδαιότητα της ανασκαφής, αποφασίσαμε να συνταχθούμε δίπλα σ’ αυτή την κίνηση της Ελληνικής Γης και να παρουσιάσουμε παράλληλα τα δικά μας καλλιτεχνικά ευρήματα, σε μια κίνηση να στηρίξουμε όλοι μαζί, εσάς που πιστεύετε σ’ αυτή την άγια Γη, και παλεύετε όλα αυτά τα χρόνια, με όλους αυτούς τους κατακτητές που κατά καιρούς την έχουν επιβουλευτεί. Με αυτό τον τρόπο να βοηθήσουμε στην ευαισθητοποίηση όλης της πανεπιστημιακής και επιστημονικής κοινότητας, ιστορικούς, πολιτικούς, εμπόρους, υπαλλήλους, εργάτες, τον απλό κόσμο νέους αλλά και γεροντότερους, πως δεν αρκεί ο μόχθος και ο ζήλος ελαχίστων, δεν αρκεί η καρδιά της μάνας Γης με τους θησαυρούς της, αλλά χρειάζεται από όλους μια προσπάθεια και πρόταση ενάντια στην φτώχεια & την μιζέρια.

Ξεκινάμε λοιπόν έναν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο:

“Αμφίπολη – Από το σκοτάδι στο φως” να αναπτερώσουμε το φρόνημα και την ελπίδα των Ελλήνων και να παρουσιάσουμε υλικό και προτάσεις σε πανελλήνια εκδήλωση – απάντηση – πως όταν οι θεοί μας έριξαν σ’ αυτή την υπέροχη λίμνη, εμείς ταράξαμε την επιφάνειά της με εκατοντάδες κύκλους , αλλά όταν φτάσαμε στον πάτο σταθήκαμε όρθιοι
 

Συμμετέχουν:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΛΟΥΛΑ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ANΔΡΕΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
BONGARD SUGAR
ΔΕΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΝΝΑ
ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΚΑΝΤΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
KAΡΑΔΗΜΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΡΙΤΑΓΟΡΑΣ
ΛΑΜΝΑΤΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΛΙΑΚΑΚΟΥ ΘΕΟΦΙΛΙΔΟΥ ΙΛΙΑ
ΛΙΤΕΡΙΝΑ ΤΑΝΙΑ
ΜΑΓΔΑΛΗΝΟΥ ΘΑΛΕΙΑ
ΜΑΝΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ
MAKΡΗΣ ΧΑΡΗΣ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΑΡΗΣ
ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΝΤΑΣΙΟΥ ΒΑΣΔΕΚΗ ΚΛΕΟΝΙΚΗ
ΝΙΚΟΛΟΒΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΑΝΙΕΛΑ
ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ
ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΟΥΤΣΗ ΜΙΝΑ
ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΤΖΙΤΖΙΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ
ΤΣΙΜΠΟΥΡΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΕΜΗ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΣ