Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα εποχής από ένα ξεχωριστό συγγραφικό δίδυμο. Συνοδοιπόροι στη ζωή, ο Chris Brookmyre και η Marisa Haetzman ενώνουν τις δυνάμεις τους, καθώς και τις επαγγελματικές τους εμπειρίες και γνώσεις, χαρίζοντάς μας ένα αναπάντεχα απολαυστικό και ενδιαφέρον ανάγνωσμα που διεκδικεί επάξια τη θέση του ανάμεσα στα καλύτερα βιβλία της χρονιάς.

Εδιμβούργο 1847. Ο Γουίλ Ρέιβεν είναι φοιτητής Ιατρικής, μαθητευόμενος του πρωτοπόρου και διάσημου δόκτορος Σίμσον. Η Σάρα Φίσερ, η υπηρέτρια του Σίμσον, διαθέτει την ίδια ευφυΐα με τον Ρέιβεν αλλά κανένα από τα προνόμιά του.

Όταν ανεξήγητοι φόνοι και φρικτά παραμορφωμένα πτώματα αναστατώνουν την Ολντ Τάουν, ο Ρέιβεν και η Φίσερ θα βρεθούν βυθισμένοι στις σκοτεινές σκιές του υποκόσμου του Εδιμβούργου. Και, για να καταφέρουν να βγουν ζωντανοί, θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να ανακαλύψουν ποιος βρίσκεται πίσω από αυτούς τους αποτρόπαιους θανάτους.

Ambrose Parry

AMBROSE PARRY είναι το ψευδώνυμο με το οποίο υπογράφουν τα βιβλία τους ο Chris Brookmyre και η Marisa Haetzman. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο και ζει στη Σκωτία. Ο Chris Brookmyre είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας είκοσι και πλέον μυθιστορημάτων, πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο, όπως το Black Widow, που κέρδισε τόσο το βραβείο Theakston Old Peculier Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Χρονιάς όσο και το McIlvanney Prize Σκωτσέζικου Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Χρονιάς. Η δρ Marisa Haetzman είναι αναισθησιολόγος με εικοσαετή πείρα, και η έρευνά της για τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιστορία της Ιατρικής που διαθέτει έφερε στην επιφάνεια το υλικό στο οποίο στηρίχθηκε αυτή η σειρά μυθιστορημάτων.