Η Georgia Fambris παρουσιάζει μια σειρά έργων, καμβάδες, σχέδια, επιζωγραφισμένα διαφημιστικά φυλλάδια, κολλάζ με μεικτές τεχνικές και ζωγραφισμένα χαρτιά με μαρκαδόρους.

Στο κείμενό του για την ενότητα έργων της Fambris, ο Poka-Yio σημειώνει: «Τα οικιακά δράματα της Georgia Fambris συμβαίνουν συχνά στη μεγαλύτερη εστία κινδύνου ενός σπιτιού, στον πάγκο της κουζίνας. Κάποια επίσης συμβαίνουν στο καθιστικό με μάρτυρα την τηλεόραση. Το τρομακτικό και το οικείο μπερδεύονται σε ένα νοηματικό ροζ smoothie. Το κορεσμένο χρώμα και τα συμπλέγματα με τις διακορευμένες ανθρώπινες μορφές φτιάχνουν μια εικονογραφία ταυτόχρονα συναρπαστική όσο και αποτρόπαια. Το μάτι κοιτάζει ακάλυπτο και έκπληκτο τα οικιακά δράματα που εκτυλίσσονται μπροστά του γεμάτο περιέργεια και ηδονοβλεπτική, θηρευτική διάθεση. Ο ακάλυπτος της πολυκατοικίας αντηχεί όσα τα χρώματα της Fambris φωνάζουν. Είμαστε οι μόνοι αυτόπτες μάρτυρες.»

Georgia Fambris

Η Georgia Fambris (Γεωργία Φαμπρή) γεννήθηκε στην Γένοβα της Ιταλίας το 1973. Από το 1993 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική και βυζαντινή εικονογραφία στην σχολή της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και έχει εργαστεί ως βυζαντινός τοιχογράφος σε Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στην Ιταλία.


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Inaccurate incoherences , 2019, Ακρυλικά, παστέλ, σπρέι σε καμβά, 150×150 εκ.