Πρόκειται για παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής, η οποία θα παρουσιαστεί σε μουσική διεύθυνση Μηνά Μπορμπουδάκη και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου από 2 Μαρτίου μέχρι 22 Απριλίου 2018 στην Εναλλακτική Σκηνή της Ε.Λ.Σ. για 12 παραστάσεις.

Η ακρόαση απευθύνεται σε μεσόφωνους (σκηνικής ηλικίας άνω των 28 ετών), τενόρους, βαρύτονους και βαθύφωνους. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιάσουν μία άρια ρεπερτορίου του 20ου ή 21ου αιώνα, καθώς και συγκεκριμένα αποσπάσματα του έργου που απευθύνονται στη φωνή τους. Τα αποσπάσματα αυτά θα μπορούν να τα προμηθευτούν από το Πρωτόκολλο της Ε.Λ.Σ. στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, όροφος 5Α κατά τις ώρες 9:00-14:30 ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ: www.nationalopera.gr

Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν από μνήμης σύντομο απόσπασμα πρόζας, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από το Πρωτόκολλο της Ε.Λ.Σ. ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα δοκιμών χορωδίας στο ΚΠΙΣΝ και ώρες 13:00 – 18:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της Ε.Λ.Σ. (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου. Η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση, την οποία μπορούν να προμηθευτούν είτε από το Πρωτόκολλο της ΕΛΣ είτε από το www.nationalopera.gr και να προσκομίσουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία.

Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 26/10/2017, στις 14.00.


Φωτογραφία: © Βασίλης Μακρής