Το ραδιοφωνικό εργαστήρι στηρίζεται στη σχολική ύλη. Μέσα από τη διάδραση τα παιδιά εξερευνούν τις δυνατότητες τους με τρόπο που να αφυπνίσει την φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και να αποτελέσει όχημα για μια σειρά ανακαλύψεων από πλευράς τους.

Στόχος είναι τα παιδιά ν’ ακούσουν και να δημιουργήσουν ιστορίες χωρίς να χρειάζονται την παρεμβολή εικόνας. Γίνονται τα ίδια η ιστορία και ο ήχος που αφηγούνται. Άλλες φορές Μέλισσες, άλλες Θεοί του Ολύμπου, άλλες Πλανήτες κ.α.

Χρησιμοποιούμε ηχητικά ερεθίσματα, ανάλογα τη θεματική, για να αφουγκραστούν τα παιδιά ιστορίες, να τις αναπαραστήσουν και να τις γράψουν στο χαρτί. Έπειτα τα παιδιά φτιάχνουν κατασκευές δημιουργώντας τις εικόνες της ιστορίας τους. Μέσα από το παιχνίδι, μυούνται στις διαστάσεις της ακρόασης ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για μια ραδιοφωνική εκπομπή.

Τελικά η ιστορία των παιδιών ακούγεται στο radiobubble όπου έτσι έχουν τη δυνατότητα να τις ακούσουν οι γονείς σε ζωντανή μετάδοση και μετά τη λήξη του εργαστηρίου το ηχητικό αποτέλεσμα αποστέλλεται στο σχολείο των παιδιών.

Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες