Η καραντίνα φαίνεται πως έχει κάνει τον Banksy να βρίσκει νέους τρόπους έκφρασης της τέχνης του, καθώς είναι αναγκασμένος -όπως εμείς- να δουλέψει από το σπίτι και αυτό ίσως τον έχει τρελάνει λίγο.

Ο καλλιτέχνης δημοσίευσε ένα ολοκαίνουργιο έργο τέχνης εσωτερικού χώρου στον ιστότοπό του και στον επίσημο λογαριασμό του Instagram την Τετάρτη το απόγευμα, προσθέτοντας λίγο κέφι στις δυσάρεστες ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Banksy | Instagram

Η νέα δουλειά είναι μία αστεία και σκανταλιάρικη σκηνή, η οποία διαδραματίζεται στο εσωτερικό ενός μπάνιο. Η εικόνα μας φέρνει στο μυαλό νοικοκυριά με πολλά άτακτα παιδιά, τρελαμένους συζύγους και παιχνιδιάρικα κατοικίδια ζώα. Με τον καυστικό τίτλο “Η σύζυγός μου με μισεί όταν δουλεύω από το σπίτι“, το έργο δείχνει ένα μπάνιο με τρωκτικά, τα οποία το έχουν κάνει άνω κάτω. Ουρούν έξω από τη λεκάνη, παίζουν με το χαρτί υγείας και κρέμονται από τα φωτιστικά.

Την εικόνα έρχεται να συμπληρώσει ένα ακόμη τρωκτικό που εμφανίζεται μέσα από την αντανάκλαση του στον στραβό καθρέπτη. Αυτό το τρωκτικό εμφανίζεται σαν φυλακισμένος που μετρά τις ημέρες για να βγει έξω. Μάλλον αυτό το σαστισμένο τρωκτικό είμαστε όλοι εμείς που μετράμε τις ημέρες της απομόνωσης στη καραντίνα.

Banksy | Instagram
Banksy | Instagram