Ποια είναι τα σχέδια του Θεού για μένα;
Ποια είναι τα δικά μου για Εκείνον;
Και ποιος είναι ο Θεός;
Και ποιος είμαι ‘γω;

Αυτά τα λόγια επέλεξα να τοποθετήσω στην πρώτη σελίδα του booklet, του album μου ‘’Επιστρέφω στη Γη’’, που κυκλοφόρησε στις 7 του Μάρτη. Κάτι σαν εισαγωγή. Τέσσερα ερωτήματα, με τα οποία προσπαθώ να προϊδεάσω τον ακροατή, για τον σκοπό του εγχειρήματος.

Στο κέντρο τοποθετείται το άτομο και γύρω του σαν ομόκεντροι κύκλοι τα συναισθήματα και οι εξωτερικοί παράγοντες, που τα διαμορφώνουν. Δεν προσπάθησα να δώσω απαντήσεις. Δε μ’ ενδιαφέρει. Κύριος στόχος μου ήταν να υπάρξει μια ειλικρινής ‘’απεικόνιση’’ της ανθρώπινης φύσης, έτσι όπως την καταλαβαίνω και τη βιώνω εγώ και μέσα από το πρίσμα της μουσικής. Μια χαρτογράφηση του συνειδητού και του ασυνείδητου, της οποίας τα δεδομένα εξάγονται και τοποθετούνται απέναντι από παραμορφωτικό καθρέφτη, για να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα.

Ενίοτε καταγράφοντας βιωματικές καταστάσεις ή αποτυπώνοντας σκέψεις, άλλες φορές με το στοιχείο της μυθοπλασίας και άλλες μέσα από όνειρα τα οποία σημείωνα στις πέντε και στις έξι το πρωί, προσπάθησα να εκφραστώ με στόχο να υψώσω το άτομο, ως μονάδα, πάνω από τη φανατισμένη κοινωνία που διέπεται από μια διαχρονική παρακμή. Να ξεχωρίσει η ατομική εσωτερικότητα, χωρίς όμως να αποκόπτεται από το σύνολο και να συνδεθεί με την αγνή, ανθρώπινη φύση, πριν αυτή αλλοιωθεί πλήρως, δίνοντας μάχη με όσα εμποδίζουν την ένωση αυτή.

Το 1928, ο Αντρέ Μπρετόν ξεκίνησε το βιβλίο του ‘’Nadja’’ με την ερώτηση «Qui suis-je?». «Ποιος είμαι εγώ;». Ενενήντα χρόνια μετά, για τον εαυτό μου δεν έχω καταφέρει να απαντήσω. Με αφορμή τη μουσική και την μυστική πύλη που αυτή ανοίγει στα ενδότερα της ύπαρξής σου, προσπάθησα να το κάνω. Και κατάλαβα τελικά, ότι μεγαλύτερη σημασία έχουν τα ερωτήματα, παρά οι απαντήσεις.

Site: www.akisbaroutas.gr
Facebook: www.facebook.com/akisbaroutas
Instagram: www.instagram.com/akisbaroutas
Youtube: www.youtube.com/akisbaroutas

Περισσότερες πληροφορίες: www.puzzlemusik.com

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφω στη Γη: Το νέο άλμπουμ του Άκη Μπαρούτα