Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ, που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, έχει σαν στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.

Οι επιλογές του Πωλητηρίου εστιάζουν σε αντικείμενα τέχνης που κεντρίζουν τις αισθήσεις μας, φτιαγμένα από υλικά και φόρμες που μπορούμε να αγγίξουμε και  να χρησιμοποιήσουμε.

Στο πλαίσιο αυτού του κύκλου παρουσιάζεται και η έκθεση «Π.138- Διαδρομές» η οποία περιλαμβάνει ενότητες κοσμημάτων και αντικειμένων, μέσα από τέσσερις εικαστικές διαδρομές.

Με αφετηρία μία λεπτομέρεια ενός φανταστικού και διάφανου μικρόκοσμου εξελίσσονται οι πορείες, με βάση στοιχεία, παρατηρήσεις και σχέδια που συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια της αναζήτησης.

Ο Άκης Γκούμας πειραματίζεται με τις παραδοσιακές τεχνικές αλλά τις εφαρμόζει με σύγχρονη ματιά και αντίληψη. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι μέταλλα, ξύλα, γυαλιά και χρωστικές.

Ο Άκης Γκούμας (www.akisgoumas.com) γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Είναι εικαστικός χειροτέχνης και ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων και αντικειμένων.

Διδάσκει στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Χαλκίδας και μελετά αρχαίες τεχνικές μεταλλοτεχνίας και κοσμηματοποιίας.

Επισκεφτείτε το blog του καλλιτέχνη για την επικείμενη έκθεση www.akisgoumas-diadromes.blogspot.gr.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Πωλητηρίου