Για είκοσι παραστάσεις μόνο ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Επιστροφή παρουσιάζει την αρχαιότερη σωζόμενη τραγωδία του Αισχύλου, ξεκινώντας έτσι τον πρώτο κύκλο της ερευνητικής μεθόδου που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για το αρχαίο δράμα.

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Επιστροφή δημιουργήθηκε με στόχο την προσέγγιση του Αρχαίου Δράματος μέσα από σύγχρονες μεθόδους και αντιλήψεις.

Ο πρώτος κύκλος αυτής της μεθόδου, ασχολήθηκε αποκλειστικά με τις τραγωδίες του Αισχύλου, Προμηθέας Δεσμώτης, Πέρσες και Χοηφόροι, ενώ σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία της τριλογίας του Αισχύλου Ορέστεια.

Με απόλυτο  σεβασμό,  ευθύνη και καθαρή ματιά προς τα πολύτιμα κείμενα, επιχειρεί να επιστρέψει σε μία νέα βάση έρευνας και αποκωδικοποίησης της γνώσης που εμπεριέχουν, και να την εκφράσει μέσα από μία δημιουργική ομαδική ερμηνεία, αφαιρετικά λιτή, όπου θα κυριαρχούν οι βαθύτερες έννοιες και η μουσικότητα του ποιητικού λόγου, οι ηθοποιοί – ερμηνευτές, η κίνηση, ο χώρος και το φως.

Αυτή η ερευνητική προσπάθεια, γεννήθηκε σε εκπαιδευτικό επίπεδο στην Ανωτέρα Δημοτική Δραματική Σχολή Αγίας Βαρβάρας πριν από  πέντε χρόνια, από τον Λουκά Θάνο, Σκηνοθέτη, Μουσικό και Χορογράφο και από τον Γιάννη Βόγλη ως καθηγητή Αρχαίου Δράματος.

Η μετάφραση και η διδασκαλία είναι του Λουκά Θάνου. Στο ρόλο του φαντάσματος του Δαρείου ο Γιάννης Βόγλης, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γεωργία Αγκονσίλιο, Πέλυ Γιαούζη, Άννα Έλενα, Λίλια Ερμή, Στέλλα Εμκή, Κωνσταντίνος Μάρκελος, Βάσω Μορφιαδάκη Φοίβος Παπαγιάννης Αντιγόνη Ρήγα Πηνελόπη Σεργουνιώτη Χριστίνα Τσάτσου.