Μια άλλη, διαφορετική, οπτική στην αρχαία ελληνική τραγωδία υπόσχεται ο Θεατρικός Οργανισμός Schauspiel Φραγκφούρτης, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 17 και 18 Αυγούστου.

Μια άλλη, διαφορετική, οπτική στην αρχαία ελληνική τραγωδία υπόσχεται ο Θεατρικός Οργανισμός Schauspiel Φραγκφούρτης, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 17 και 18 Αυγούστου.

Η προσέγγιση της Ορέστειας από την Καρίν Νεουχάουσερ συνδυάζει στοιχεία της σύγχρονης ζωής με μνήμες από την πρόσφατη γερμανική ιστορία. Με τον ολιγομελή της θίασο, κάθε ηθοποιός παίζει πολλούς ρόλους, αναπαριστά τη μετάβαση από έναν κόσμο εκδίκησης και αυτοδικίας στην εγκαθίδρυση ενός νομικού και δημοκρατικού συστήματος.

H πρεμιέρα της παράστασης έγινε στη Μεγάλη Σκηνή του Schauspielhaus της Φραγκφούρτης, στις 14 Οκτωβρίου 2006 και έτυχε θερμής υποδοχής από το γερμανικό κοινό, που χειροκροτούσε όρθιο όλο το θίασο.

Οι κριτικές έπλεξαν εγκώμια για την καθαρότητα και το βάθος της ερμηνείας της \”τρομερής\” Κλυταιμνήστρας από τη Φρηντερίκε Κάμερ, αλλά και για την εξαιρετική υποκριτική δεξιοτεχνία των ηθοποιών που ερμήνευσαν επάξια διαφορετικούς ρόλους. Ο χορός στον Αγαμέμνονα, τρεις χοηφόροι και είκοσι παιδιά, καθώς και το ευρηματικό και θεαματικό σκηνικό χαρακτηρίστηκαν έξοχα.

Το θέατρο της Φρανκφούρτης είναι το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, ένα από τα πιο παλιά θέατρα της Ευρώπης, με χρονολογία ίδρυσης το 1782. Είναι γνωστό για τις παραγωγές του κλασσικών έργων, με σύγχρονη οπτική, αλλά και για την προώθηση του έργου νέων θεατρικών συγγραφέων.

INFO
Θεατρικός Οργανισμός Schauspiel Φραγκφούρτης, Αισχύλου, Ορέστεια, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 17 & 18 Αυγούστου, 21:00. Διάρκεια: 5 ώρες με ένα διάλειμμα, προπώληση εισιτηρίων από 27 Ιουλίου, Εισιτήρια: 50 ευρώ (Διακεκριμένη),40 (Α),30 (Β),15 (Aνω Διάζωμα),10 (Μειωμένο σε Aνω Διάζωμα). Πληροφορίες-κρατήσεις: www.greekfestival.gr