Η Θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ελευσίνας που διανύει δημιουργικά τον τέταρτο χρόνο της θεατρικής

της διαδρομής παρουσιάζει στο πλαίσιο των Αισχυλείων την πολιτική σατιρική κωμωδία του Σωτήρη Πατατζή «Δον Καμίλλο». Σάτιρα κατά του φανατισμού, του παραγοντισμού, της μισαλλοδοξίας, της δημοκοπίας.

Το έργο αυτό έγινε γνωστό στο θεατρικό κοινό από τον σπουδαίο ηθοποιό Μίμη Φωτόπουλο, που υπήρξε μεγάλη διαχρονική του επιτυχία.

Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ανδρώνη, τα χορευτικά της Κατερίνας Λίβα και η ζωγραφική του σκηνικού της Μαρίνας Τερζή.

Η Θεατρική Σκηνή έχει καταξιωθεί με τη θεατρική της δραστηριότητα στους κατοίκους της Ελευσίνας και έχει γνωρίσει την αποδοχή των θεατών όπου παρουσίασε τις παραστάσεις της. Τις παραστάσεις της έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 10.000 θεατές.

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Σ’ ένα μικρό χωριό της Β. Ιταλίας, στην κοιλάδα του Πάδου, ο συγγραφέας Τζιοβαννίνο Γκουαρέσκι, συνάντησε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, έναν καθολικό ιερέα. Τον Δον Καμίλλο Ταρότσι.

Ο κληρικός αυτός ενέπνευσε το συγγραφέα να γράψει τον “Μικρό κόσμο του Δον Καμίλλο”. Ο παπάς γίνεται διάσημος τόσο στον κινηματογράφο με τις επιτυχημένες ταινίες των Γάλλων σκηνοθετών Ζυλιέν Ντιβιβιέ και Κάρμινε Γκαλόνε, με τους Φερνταντέλ και Τζίνο Σέρβι, όσο και στην ιταλική τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο του BBC.

Στη χώρα μας, ο θεατρικός συγγραφέας Σωτήρης Πατατζής, με αφορμή τις ιστορίες – χρονογραφήματα του Γκουαρέσκι, γράφει τον δικό του Δον Καμίλλο. Έργο που έγινε γνωστό στο θεατρικό κοινό από τον σπουδαίο  ηθοποιό μας Μίμη Φωτόπουλο, που υπήρξε μεγάλη διαχρονική του επιτυχία.

Ο συγγραφέας της “Μεθυσμένης Πολιτείας¨ έγραψε μια σατιρική, πολιτική κωμωδία ηθών. Σάτιρα κατά του φανατισμού, του παραγοντισμού, της μισαλλοδοξίας, της δημοκοπίας αλλά και συνάμα έναν ύμνο για την αγάπη και τον έρωτα.

Ένα θεατρικό έργο που αν και οι αναφορές του είναι στην καθολική γειτονική μας Ιταλία, μιλάει για την ορθόδοξη ελληνική πραγματικότητα. Αυτό το έργο σας παρουσιάζουμε με … φανατική αγάπη.
 
Σας ευχαριστούμε θερμά.
Δημήτρης Θεοδώρου

Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Δημήτρης Θεοδώρου
Επιμέλεια μουσικής: Δημήτρης Ανδρώνης
Ζωγραφική σκηνικού: Μαρίνα Τερζή

Παίζουν

Βάσω Παπασπύρου, Σοφία Παντάλη, Κων/νος Χαραλαμπόπουλος, Σταύρος Χανάς, Ιωάννα Ρενιέρη
Βασίλης Μόσιος, Γιάννος Γαβαλάς, Παναγιώτης Κώνστας, Ελένη Πέππα, Βαγγέλης Καλαντζής

Φωτογράφος: Όλγα Ζώτου
Κοστούμια: Βεστιάριο – Περούκες: Μίτιας
Είδη Φροντιστηρίου: Μύρωνας Μαραγκάκης
Επιμέλεια προγράμματος: Δημήτρης Ανδρώνης / Δημήτρης Θεοδώρου