Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών από την Σχολή Καλών Τεχνών και το ΤΕΙ Αθήνας, παρουσιάζουν την έκθεση «Airport LGAT – Hellinikon» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από τις 20 έως 30 Νοεμβρίου 2014.

Η βασική ιδέα του πρότζεκτ με τίτλο «Airport LGAT – Hellinikon», Ιστορίες και αναμνήσεις του δυτικού αεροδρομίου μέσα από την Ολυμπιακή Αεροπορία, ξεκίνησε τον Μάιο του 2013. Το θέμα της έκθεσης είναι μια απόπειρα να γίνει μία προσέγγιση του κάποτε ζωντανού παρελθόντος του δυτικού αεροδρομίου, με σεβασμό στο χώρο και την ιστορία του, στην προσπάθεια να αναπλαστεί ένα ενδεχόμενο παρόν μέσα από τις ίδιες του τις αναμνήσεις.

Η έκθεση περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ, όπου μέσω συνεντεύξεων γίνεται αναφορά στην Ολυμπιακή και κατ’ επέκταση στο χώρο του πρώην δυτικού αεροδρομίου. Φωτογραφική καταγραφή του χώρου, που αποσκοπεί στην περιγραφή του, καθώς και στη διατήρηση της σημερινής του εικόνας. Και τέλος ένα video-animation το οποίο αποτελεί ένα είδος παρουσίασης της ιστορίας πίσω από την εικαστική παρέμβαση που έλαβε μέρος στο χώρο του αεροδρομίου, συνοδευόμενο από κατασκευή και υλικά-ντοκουμέντα του χώρου.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.)