Κυκλοφόρησε μόλις λίγες μέρες πριν, ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Αιρετικού, με τον ευρηματικό τίτλο Homo – Hereti – Cus. Ο Αιρετικός είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Deadlock, της γνωστής Hip–Hop/Hardcore μπάντας, που από το 1997 έως και σήμερα, συνεχίζουν να ταράζουν τα νερά στην εγχώρια μουσική Rap σκηνή!

Μετά το Τέλος Υπανθρώπων – Η Γένεσις (Universal 1999) και το Διεθνής Αμνησία το 2003 που κυκλοφόρησε επίσημα με τους Deadlock, ο Αιρετικός ηχογράφησε το 2008 ένα καινούργιο και ιδιαίτερο project με τον Οδυσσέα από τους Razastarr, το Λαμπόγυαλο, παρουσιάζοντας στο κοινό τα, κρυμμένα για χρόνια, αινιγματικά πλην θαυμάσια alter ego τους, Kiko and Ouiki.

Ο δίσκος αυτός προκάλεσε έκπληξη μιας και κανείς δεν περίμενε από αυτό το δίδυμο την όλο φρεσκάδα σάτιρα και διάθεση για πλήρη ισοπέδωση της μίζερης σύγχρονης πραγματικότητας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα έναν ονειρικό κόσμο της φαντασίας τους, «βουτηγμένο» σε Funk και Soul αισθητική που ήρθε σε φανερή αντιδιαστολή με τον αυθεντικά σκληρό ήχο και με τις δυναμικές live εμφανίσεις των Deadlock.

Με το album Homo – Hereti – Cus, o Αιρετικός αποδεικνύει πως δεν ξέχασε τις «σκληροπυρηνικές» του ρίζες και μας παρουσιάζει ένα έργο δυναμίτη, που αναμένεται να ταρακουνήσει για τα καλά το κοινό του Hip Hop και όχι μόνο. Πιο ώριμος από ποτέ, με άψογη χρήση της γλώσσας και στίχο «φωτιά», σε συνδυασμό με τις  υψηλών προδιαγραφών παραγωγές, καταφέρνει να δημιουργήσει ένα δίσκο ορόσημο που καταγράφεται πλέον στα all time classics του είδους. Με πολύ δυνατά beats, καταπληκτικές ερμηνείες και μουσική επένδυση που επιβεβαιώνει την γνώση και το σεβασμό στη μαύρη μουσική των 70’s, προσδίδει στο έργο ομοιομορφία και δυναμισμό που συνεχώς κορυφώνεται, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατάει την ένταση αμείωτη.

Οι φιλικές συμμετοχές, ερμηνευτικές και μουσικές, δεν λείπουν ούτε σ’αυτόν το δίσκο, όπου ξεχωρίζουν οι παρουσίες των Deadlock και του Οδυσσέα που με ξεχωριστό τρόπο ο καθένας, «κλέβουν» ενίοτε την παράσταση. Ξεχωριστή η συμμετοχή του Rsn, που σηματοδοτεί το ρόλο του Dj σε ένα Hip Hop δίσκο, με τη γεμάτη σοβαρότητα και επαγγελματισμό παρουσία του. Συμμετέχουν επίσης η An – T, οι Βομβιστές Συνείδησης, ο Αντώνης Φραγκιαδάκης (λαγούτο), ο Γιώργος Ξανθόπουλος (Σαξόφωνο) και ο Ντέμης των Deadlock (τρομπέτα).

Το Homo – Hereti – Cus προσφέρεται για δωρεάν Download από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.deadlock.gr/airetikos/AIRETIKOS_HOMO-HERETI-CUS.rar και για όποιον επιθυμεί διατίθεται και σε επιλεγμένα δισκοπωλεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Για περαιτέρω πληροφορίες: www.myspace.com/hereticmc, www.deadlock.gr.