Ο Κουβανός συγγραφέας Λεονάρδο Παδούρα έρχεται στο Public Συντάγματος στις 17 Μαρτίου 2015 με το καινούριο του βιβλίο Αιρετικοί.

«Είναι ένα βιβλίο για την επιθυμία του ανθρώπου να είναι ελεύθερος, για την αντίδρασή του απέναντι στον φανατισμό». Mε αυτά τα λόγια ο πλέον διεθνώς αναγνωρίσιμος και αγαπητός σύγχρονος συγγραφέας της Κούβας, ο Λεονάρδο Παδούρα, περιγράφει το νέο του μυθιστόρημα, που φέρει τον τίτλο Αιρετικοί.

Σε τούτη τη νέα περιπέτεια του έμπειρου πρώην αστυνομικού, Μάριο Κόντε, το ταξίδι στον χώρο και το χρόνο αποδεικνύεται μακρύ. Ξεκινάει από την Ολλανδία την εποχή του Ρέμπραντ, και φτάνει στη σύγχρονη Κούβα, έχοντας στο μεταξύ σταθεί και στους διωγμούς των Εβραίων από τους Ναζί.

Θα τα καταφέρει ο Μάριο Κόντε να ξετυλίξει το κουβάρι και ανάμεσα σε άλλα  να αξιοποιήσει ως στοιχείο έναν πίνακα –πιθανόν έργο του Ρέμπραντ – που ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια σε δημοπρασία στο Λονδίνο; Και πως μπορεί να συνδέεται η αναζήτηση της ελευθερίας στην τέχνη με την πολιτική, και οι διωγμοί των Εβραίων στην Ευρώπη του 20ου αι. με ένα σκοτεινό μυστήριο της Κούβας του 21ου αι;

Τις απαντήσεις θα δώσει ο ίδιος ο συγγραφέας που θα είναι παρών στην Αθήνα και στο Public Συντάγματος για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το βιβλίο του Αιρετικοί.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο μεταφραστής του βιβλίου Κώστας Αθανασίου και η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη (σε μετάφραση Κώστα Αθανασίου).