Τα «Ελληνικά Γράμματα» υποδέχονται στη νέα περίοδο της λειτουργίας τους έναν από τους πρώτους εκλεκτούς συνεργάτες τους, τον αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους Ευγένιο Τριβιζά. Για τον εκδοτικό οίκο αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά το γεγονός ότι ο ξεχωριστός αυτός συγγραφέας τού εμπιστεύεται ξανά βιβλία του.

Σύνοψη του βιβλίου “Το αγόρι που ότι άγγιζε γινότανε γλυκό!”

Ένα αγόρι, την ώρα που τρέχει ανέμελο με ένα πατίνι, σκοντάφτει σε μια μανταρινιά και πέφτει στο κεφάλι του ένα μανταρίνι. Όχι όμως συνηθισμένο μανταρίνι! Ένα μανταρίνι μαγικό! Μέσα από το μανταρίνι βγαίνει ένα τζίνι και του ζητάει να κάνει μια ευχή που αμέσως θα πραγματοποιηθεί! Το αγόρι που τρελαίνεται για γλυκά και κάθε λογής ζαχαρωτά, κέικ, προφιτερόλ, κρεμ καραμελέ, κρέπες και παγωτά παρφέ αποφασίζει να επωφεληθεί από την ευκαιρία αυτή, χωρίς να φαντάζεται τι αναπάντεχες περιπέτειες, τι εκπληκτικές μεταμορφώσεις και τι φοβερές δοκιμασίες το περιμένουν…

Χρήσιμες πληροφορίες για τον Ευγένιο Τριβιζά

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μεγά- λων αυγών. Έχει ανακαλύψει το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τη Φρου- τοπία, το Πιπερού, το Κουτσουλιστάν, την Κουμασιλάνδη, τη Χώρα των Χαμένων Χαρταετών και την Πολιτεία με Όλα τα Χρώματα εκτός από το Ροζ. Οι γνωστότερες εφευρέσεις του Ευγένιου είναι: ο γαργαλιός (ένα μηχάνημα που σε γαργαλάει όταν είσαι λυπημένος), το ηλεκτρικό ρου- φοσκόπιο (ένας συνδυασμός τηλεσκόπιου και ηλεκτρικής σκούπας, με το οποίο όχι μόνο βλέπει κανείς τα αστέρια, αλλά άμα θέλει τα ρουφάει και τα κάνει γιρλάντες), ο φαγώσιμος χαρτοπόλεμος, η μπανιέρα με τις δώδεκα τρύπες, ο ιπτάμενος ανεμόμυλος, η τσουλήθρα με τα σκαλο- πάτια, η μελωδική ομπρέλα, το παπιγιόν για νάνους και ο αναδρομικός καθρέφτης, που σε δείχνει όπως ήσουνα πριν από δέκα χρόνια.

Ο Ευγένιος ζει στο Νησί των Πυροτεχνημάτων με τον παπαγάλο του, τη Σύνθια, τον άσπρο του ελέφαντα, τον Πουκιπόν, τη Λιλή, την παρδαλή λεοπάρδαλη, τον Οράτιο Αοράτιο, το αόρατο πράσινο καγκουρό, και άλλους πολλούς γνωστούς και φίλους.

Ο Ευγένιος έχει μια μοναδική συλλογή από κομμάτια παλιών παρα- μυθιών. Η σπάνια συλλογή του περιλαμβάνει: ένα πούπουλο από μαξιλάρι που κοιμόταν η πεντάμορφη πριγκιποπούλα, το κορδόνι από το δεξί παπούτσι του παπουτσωμένου γάτου, ένα τούβλο από το σπίτι που είχαν χτίσει τα τρία γουρουνάκια, τα γυαλιά της γιαγιάς της Κοκκι- νοσκουφίτσας και το φιτίλι από το λυχνάρι του Αλαντίν.