Ο Λάμπρος Λιάβας θεατροποίησε και η Άννα Βαγενά ερμήνευσε και συνεχίζει να ερμηνεύει συγκλονιστικά τη ζωή της

Αγγέλας Παπάζογλου, γυναίκας του μεγάλου ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου.

H παράσταση της Αγγέλας Παπάζογλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Καστρομηνά στη Χίο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ \”Ταξίδι Τεχνών: Πολιτιστικές διαδρομές στο Αιγαίο\”.

Το δραματουργικό υλικό του κειμένου αντλήθηκε από το βιβλίο που έγραψε ο γιος της Αγγέλας, ο Γιώργης, με τίτλο Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης-Αγγέλα Παπάζογλου – Τα χαΐρια μας εδώ.

Μια παράσταση-σταθμός που συνεχίζει φρέσκια και ζωντανή, την επιτυχημένη πορεία της στο χρόνο όπως την ημέρα που πρωτοπαρουσιάστηκε.

Η Άννα Βαγενά μετά την αποφοίτησή της το 1969 από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου συνεργάστηκε με τους θιάσους: της Αντιγόνης Βαλάκου, της Αλίκης Βουγιουκλάκη και με το Εθνικό Θέατρο. Παράλληλα έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες και το 1972 πήρε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Το Προξενιό της Άννας» του Παντελή Βούλγαρη.

Το Φθινόπωρο του 1975 επιστρέφει στη Λάρισα και ιδρύει το «Θεσσαλικό Θέατρο» του οποίου έχει   μέχρι το 1983 την καλλιτεχνική και διοικητική ευθύνη. Το 1983 επιστρέφει στην Αθήνα και επί δέκα χρόνια, δημιουργώντας δικούς της θιάσους, προωθεί καινούριες δυνάμεις στο ελληνικό θέατρο, όπως είναι: η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Θανάσης Παπαθανασίου κ.α.

Το 1994 ιδρύει την Εταιρεία «Μεταξουργείο»  με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα έως και σήμερα ενώ τον Οκτώβριο του 1999 ιδρύει με το Λουκιανό Κηλαηδόνη το Θέατρο «Μεταξουργείο» αποκτώντας μόνιμη πολιτιστική στέγη στο κέντρο της Αθήνας.

Θεατρική προσαρμογή-μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθετική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας, Άννα Βαγενά
Σκηνικά – κοστούμια: Μάριος Σπηλιόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Δαμαλάς
Ανάγνωση: Στέλλα Μπούρου
Ερμηνεύει η Άννα Βαγενά