Την πρώτη του ατομική έκθεση παρουσιάζει ο Γιάννης Γκανάς στην γκαλερί a.antonopoulou.art. Η έκθεση περιλαμβάνει μία σειρά με σχέδια, ένα βίντεο και κάποια ζωγραφικά έργα που όλα μαζί αποτελούν σχόλια πάνω στην εμπόλεμη κατάσταση.

Το πρώτο μέρος της είναι μια σειρά σχεδίων. Η θεματολογία τους δανείζεται στοιχεία από το μπαράζ των εικόνων καταστροφής, που μας κατακλύζουν καθημερινά από τα ΜΜΕ. Μέτωπα πολέμου, αεροπορικές τραγωδίες και τρομοκρατικά χτυπήματα δοσμένα σε συνδυασμό με την τεχνική υστερία και την ψευδο-ιστορική και μνημειακή διάσταση του χώρου του μοντελισμού. 
 
Ακολουθούν δύο μεγάλα τοπία ζωγραφικά με ακρυλικά χρώματα σε διάφορες εντάσεις μεταξύ γυαλιστερής και ματ υφής, τα οποία δανείζονται το θέμα τους από τα τοπία σε αναμονή. Ο όρος χρησιμοποιείται σαν αναφορά στις εικόνες που δημιουργούν οι σταθερές κάμερες που αφήνουν οι δημοσιογράφοι στις ταράτσες κτιρίων πριν εγκαταλείψουν τρέχοντας μια πόλη, που πρόκειται να βομβαρδιστεί.

Τρίτο μέρος, είναι μια βίντεο εγκατάσταση που διαπραγματεύεται την ψυχολογική κλιμάκωση της αναμονής και της αϋπνίας, συνυφασμένης με την αγωνία του πολέμου και του βομβαρδισμού.

Ο Γιάννης Γκανάς τελείωσε την Σχολή Καλών Τεχνών με άριστα το 2004 και είναι γνωστός από τις μεγάλες τοιχογραφίες του (ξενοδοχείο Periscope 1&2) και τα site specific έργα του.