Το Beton7 παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙ, την παράσταση «Αφροδίτη και Άδωνις, Ο θάνατος του έρωτα»

στις 28, 29, 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2013.

Τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο 2013, το δεύτερο φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές  Συνθέσεις” με βάση τα έργα του Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7.

Για την παράσταση

Μια γυναίκα κι ένας άντρας βιώνουν τις τελευταίες στιγμές της ερωτικής τους σχέσης. Εκείνη, «φωτιά αναμμένη, σαν παράτολμος μνηστήρας τον πολιορκεί». Εκείνος, «σαν πάγος μένει» και την εκλιπαρεί να τον αφήσει να φύγει. Στο τέλος εκείνη αποφασίζει «άλλο να μην τον εμποδίσει». Όμως- αλίμονο-που να φανταστεί ότι δε θα συναντηθούν ποτέ ξανά…

Ο –κατά τον Σαίξπηρ- μύθος της Αφροδίτης και του Άδωνι, παρουσιάζεται μέσα από μια σύγχρονη ματιά, σαν το χρονικό ενός χωρισμού όπου το τέλος του έρωτα βιώνεται ως θάνατος. Γιατί «τέλος κακό έχει κάθε γλυκιά αρχή…»

Συντελεστές

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη

Σκηνοθετική-μουσική επιμέλεια: Μαριάννα Κάλμπαρη

Σκηνογραφία-κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου

Φωτογράφος: Θάνος Ψυχογιός 

Πρωταγωνιστούν: Δάφνη Σκρουμπέλου (Αφροδίτη), Νίκος Αλεξίου (Άδωνις)

Το ποίημα πρωτοπαρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2013 σε μορφή αναλογίου,

με τους ίδιους συντελεστές, σε σκηνοθεσία Σίσσυς Παπαθανασίου και ζωντανή μουσική Σταμάτη Μάζαρη (Λουτρό των Αέρηδων).