Την Τετάρτη 29 Ιουλίου στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο πλαίσιο του Αθηναϊκού Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων, ο Χρήστος Λεοντής παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο, με την ευκαιρία των τιμητικών εορτασμών για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.

Ο Λεοντής, στο πρώτο μέρος της παράστασης, θα παρουσιάσει μία εξαιρετικά επιλεγμένη ενότητα από τα τραγούδια του, ενώ θα ακολουθήσει δωδεκάλεπτο ντοκυμαντέρ, ειδικά φτιαγμένο για την παράσταση, από τον Γιώργο και την Ηρώ Σγουράκη, στο οποίο μας ξεναγεί και μας μιλά ο ίδιος ο ποιητής για το έργο και την πολύπαθη ζωή του.

Στη συνέχεια και σε πρώτη εκτέλεση, θα ακουστούν έξι καινούρια λυρικά τραγούδια, από το Πρωινό Άστρο του ποιητή, η πιο πρόσφατη συνθετική εργασία του συνθέτη, συνεισφορά στο έτος «Γιάννη Ρίτσου».

Η παράσταση κορυφώνεται με το δημοφιλές έργο των Γιάννη Ρίτσου και Χρήστου Λεοντή Καπνισμένο Τσουκάλι, ειδικά μεταγραμμένο από τον ίδιο το συνθέτη για μικτή Χορωδία.

Τραγουδούν: Μίλτος Πασχαλίδης, Παντελής Θεοχαρίδης, Ιωάννα Φόρτη και η Μεικτή Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων υπό τη Δ/νση του Σταύρου Μπερή.