Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης συνεχίζοντας για δέκατο χρόνο το αφιέρωμα σε σπουδαίους ποιητές και πεζογράφους που έζησαν ή έγραψαν για τη Σμύρνη παρουσιάζει τον Μάρτιο τον Μίκη Θεοδωράκη, το Γιάννη Καψή και η Σούλα Ευθυμιάδου Τσιλιμάγκου.

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου διοργανώνεται μια βραδιά προς τιμήν του Γιάννη Καψή. Θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Όταν οι άγγελοι πεθαίνουν στην Σμύρνη, από τον τ. Υπουργό Γιώργο Ανωμερίτη και από τον ίδιο τον συγγραφέα, ενώ οι ηθοποιοί Γιάννης Βούρος και Κοραλία Καράντη θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο και η Μαριώ τραγουδάει παραδοσιακά και αστικά τραγούδια της Σμύρνης με την συνοδεία ορχήστρας .

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου σειρά έχει μια βραδιά προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη. Ομιλητές θα είναι ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Νότης Μαυρουδής, ο Γιώργος Μονεμβασίτης και η Μάρω Θεοδωράκη, οι ηθοποιοί Γιάννης Βόγλης και Καριοφυλιά Καραμπέτη θα διαβάσουν ποιήματα και κείμενα του συνθέτη, ενώ ο Μανώλης Μητσιάς θα τραγουδήσει έργα του Μίκη θεοδωράκη με σολίστ τον Χρίστο Κωνσταντίνου μπουζούκι και τον Δημήτρη Παπαγγελίδη στην κιθάρα. Θα προβληθεί και οπτικοακουστικό υλικό από την ζωή του.

Τέλος, την Τρίτη 17 Μαρτίου διοργανώνεται μια βραδιά προς τιμήν της Σούλας Ευσταθιάδου Τσιλιμάγκου. Για την συγγραφέα και το έργο της μιλούν ο ιστορικός του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Μιχάλης Βαρλάς και ο συγγραφέας Δημήτρης Αθανασιάδης. Οι ηθοποιοί Εύα Κοταμανίδου και Στράτος Τζώρτζογλου διαβάζουν κείμενα της, ενώ θα τραγουδήσουν η Αναστασία Μουτσάτσου και η Ελένη Πέτα με σολίστ στην κιθάρα τον Παναγιώτη Μάργαρη. Συμμετέχουν επίσης η Τζίνα Φωτεινοπούλου και η παιδική χορωδία Ευμέλεια. Θα προβληθεί και οπτικό υλικό.