Μετά την sold out πρώτη παρουσίαση του project τον περασμένο Οκτώβριο, η Μιράντα Βερούλη επιστρέφει στο Half Note με το εξαιρετικό κουιντέτο της και το μεγάλο αφιέρωμα στην σπουδαία Astrud Gilberto.

Η Astrud Gilberto έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι εκείνη που, στην δεκαετία του ’60, σύστησε την μπόσα νόβα στον πλανήτη, που πρωτάκουσε τα διαμάντια των δημιουργών του νέου αυτού βραζιλιάνικου μουσικού είδους από την αέρινη φωνή της και με την χαρακτηριστική προφορά της στα αγγλικά.

Διαχρονικό σημείο αναφοράς για ακροατές και μουσικούς, η ερμηνεία της εμπνέει αυτό το αφιέρωμα στην σπουδαία διαδρομή της, από το ξεκίνημα στην Bahia στο πλάι – και ως σύζυγος – του João Gilberto, ως τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές παγκοσμίως.

Η Μιράντα Βερούλη, είναι μια τραγουδίστρια/τραγουδοποιός με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή. Θεωρείται η “Πρέσβειρα” της Βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα και έχει τιμηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας με το Μετάλλειο του Ιππότη του Rio Branco για την συμβολή της στην προώθηση της Βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα.

Παρέα με ένα γκρουπ κορυφαίων Ελλήνων jazz μουσικών, επιλέγει τραγούδια από τις εμβληματικές πρώτες ηχογραφήσεις της «Βασίλισσας της Bossa Nova» αλλά και γενικότερα από την εκλεκτή δισκογραφία της και μας προσκαλεί σε μια πτήση “Non-stop to Brasil”!

Συντελεστές συναυλίας

  • Μιράντα Βερούλη, φωνή
  • Τζώρτζης Τσιρόπουλος, τενόρο σαξόφωνο
  • Σπύρος Μάνεσης, πιάνο
  • Γιώργος Ρούλος, κοντραμπάσο
  • Αναστάσης Γούλιαρης, τύμπανα