Η Αvant garde κινηματογραφική παράσταση “Α” κάνει πρεμιέρα στις 26 Ιουλίου 2014 στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του Sani Festival.

Η «A», ένα συλλογικό project το οποίο πήρε σάρκα και οστά μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης (crowdfunding, 600 άνθρωποι από όλο τον κόσμο έκαναν πραγματικότητα αυτή την ιδέα-εγχείρημα) αποτελεί μια μεταμοντέρνα ανάγνωση του αρχαίου μύθου, φέρνοντας τον Κινηματογράφο να υπηρετήσει το φυσικό του γονιό –την Αρχαία Τραγωδία- έξω από το χώρο ασφάλειάς του. Θα μπορούσε να είναι μια τραγωδία της εποχής του Σοφοκλή (Ηθοποιοί, Χορός, Ορχήστρα), όπου ο σκηνοθέτης αντικαθιστά τον έναν επί σκηνής Ηθοποιό, με μια Ταινία.

Η Ταινία μοιράζεται τη θεατρική σκηνή με την ηθοποιό (Σεραφίτα Γρηγοριάδου), με τον Χορό τριών performers χορογραφημένων από την Αποστολία Παπαδαμάκη (Αποστολία Παπαδαμάκη, Νατάσα Σαραντοπούλου, Μπίλω Μαρνέλη), και με το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Τρόπος», το οποίο διευθύνεται ζωντανά από το συνθέτη Σταύρο Γασπαράτο.

Στην Transmedia Κινηματογραφική Παράσταση «Α», ο σκηνοθέτης Στάθης Αθανασίου με τον διάσημο Ελληνιστή και συγγραφέα Pedro Olalla, διαπραγματεύονται την Αντιγόνη στον αντίποδα της τραγωδίας του Σοφοκλή: Ενώ στην εκδοχή του Σοφοκλή βλέπουμε την Αντιγόνη πρόθυμη να θυσιάσει τη ζωή της στο όνομα της προσωπικής της έννοιας της δικαιοσύνης, η ηρωίδα της παράστασης δεν είναι και δε θέλει να γίνει Αντιγόνη. Στην παράσταση αυτή βιώνουμε τη γέννηση μιας Αντιγόνης, και όχι μόνο τη δράση της.

Και έπεται συνέχεια. H τέχνη είναι συναίσθημα. Μεταδώστε το.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Στάθης Αθανασίου
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Σεραφίτα Γρηγοριάδου
ΣΕΝΑΡΙΟ Στάθης Αθανασίου, Pedro Olalla
ΜΟΥΣΙΚΗ Σταύρος Γασπαράτος
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ Αποστολία Παπαδαμάκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ Μιχάλης Κλουκίνας
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ Μιχάλης Σαμιώτης
ΒΙΝΤΕΟ Μαρίζα Παπαδημητρίου
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Στάθης Αθανασίου – ΒΑΚΙΣ
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Πάνος Παπαδόπουλος – Προσέγγιση

ΧΟΡΟΣ
Αποστολία Παπαδαμάκη
Νατάσα Σαραντοπούλου
Mπίλιω Μαρνέλη

KOYΑΡΤΕΤΟ “ΤΡΟΠΟΣ”
Διονύσης Βερβιτσιώτης – Βιολί
Γεωργία Τσολάκη – Βιολί
Γιάννης Αθανασόπουλος – Βιόλα
Έλλη Φιλίππου – Βιολοντσέλο

www.alpha-movie.com

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sani Festival Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη