Η ομαδική έκθεση A seat @ the table διερευνά την έννοια του επίπλου-γλυπτού που κατά κύριο λόγο έχει ένα αισθητικό χαρακτήρα αλλά είναι και φορές που μας είναι και χρηστικά.

Τα έργα της Parvine Curie και του Phillipe Scrive μας τονίζουν ότι έχουν ένα αισθητικό χαρακτήρα, αλλά με μια δόση πρακτικότητας, μας καλούν να κάτσουμε – να τα ακουμπήσουμε. Είναι μέρος της τέχνης να αλληλοεπιδρούμε με αυτά είτε με το καθόμαστε, να τα παρατηρούμε και να τα αγγίζουμε.

Ο Costas Coulentianos με τα τραπέζια δημιουργεί έργα μέρος της καθημερινής ζωής, οικιστικά αντικείμενα, αυτό δηλαδή που στα αλήθεια αξίζει για τη τέχνη. Αν όμως παρατηρήσουμε καλύτερα τα τραπέζια θα δούμε τη χρήση της τεχνικής fer brasse -δημιουργώντας έτσι μια επιφάνεια εικαστική.

Ο Daniel Hourdé, με το έργο Lafete est finie δημιουργεί ένα γλυπτό μ΄ έντονο εικαστικό χαρακτήρα παρόλο που έχει μια φόρμα- ένα τραπέζι, υπάρχει η έννοια του επίπλου ή ιδέα του επίπλου που είναι λειτουργικό αλλά με υψηλή αισθητική αξία. Είναι ένα έργο που τονίζει τη ματαιοδοξία -to vanity- που κυριαρχούσε και σε προηγούμενα εικαστικά κινήματα μέσω χρήσης του σκελετού.

Ο Χρίστος Καράς με το Καθρέφτης με Φτερά και ο Φιλόλαος με το Miroir décalé μας παρουσιάζουν ένα καθρέφτη -άμεσα χρηστικό αντικείμενο με τη τάση όμως να χρησιμοποιηθεί και ως ένα έργο τέχνης.

Και τέλος ο Eric Liot με το πίνακα του μας παρουσιάζει μια καρέκλα που όμως δεν μας είναι καθόλου πρακτική αλλά έχει τον αισθητικό σκοπό.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Christos Caras
Costas Coulentianos
Parvine Curie
Philolaos
Daniel Hourdé
Eric Liot
Eva Papadopoulou
Philippe Scrive

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Daniel Hourdé, La Fête est finie, 2013, 149x250x90 cm