Μια ιστορική – και σημαντική – φυσιογνωμία της τζαζ, ο τρομπονίστας Curtis Fuller, από τα μέσα των fifties ως τις μέρες μας, αποτελεί προσωποποίηση των post-bop εξελίξεων, καθώς, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τον βρίσκουμε να στηρίζει σπουδαίες στιγμές στην αισθητική ιστορία της τζαζ. Από τις 15 έως τις 21 Ιανουαρίου θα τον απολαύσουμε στο Half Note.

Σαφώς, περισσότερο γνωστός είναι από τη συμμετοχή του στο θρυλικό άλμπουμ Blue Train, του John Coltrane για την Blue Note, το 1957. Όμως ο Curtis Fuller ήταν πλάι στον Bud Powell, τον Sonny Clark και τον Jimmy Smith, ήταν μέλος των Jazz Messengers του Art Blakey και στο Jazztet των Benny Golson και Art Farmer, έπαιξε με τον Joe Henderson, τον Wayne Shorter και πολλούς άλλους.

Με τζαμαϊκανή καταγωγή, αλλά μεγαλωμένος στο Ντιτρόιτ και ανδρωμένος καλλιτεχνικά στην τοπική τζαζ σκηνή, ο Curtis Fuller θεωρείται κορυφή στο σύγχρονο τζαζ τρομπόνι και η αδιάλλειπτη παρουσία του στην τζαζ σκηνή επί δεκαετίες, σαν sideman ή σαν πρωταγωνιστής, τον κάνει μία από τις τοπ προσωπικότητες της δρώσας μέινστριμ τζαζ.

Τα πρόσφατα άλμπουμ του συγκρίνονται με τα κλασικά του – στην Timeless, την Impulse, την Epic, την Blue Note, την Prestige…

Παίζουν οι μουσικοί: Curtis Fuller: τρομπόνι, Luke O\’Reilly: organ, Jerome Jennings: ντραμς, Jovan Alexander: τενόρο σαξόφωνο, Jacey Falk: φωνή.