Η Ομάδα Χορού του Κώστα Τσιούκα, συνεχίζει την ανατρεπτική της πορεία και στη φετινή της παραγωγή αναζητά τα όρια του λυρισμού! Η παράσταση χορού A Delirium of Lyricism θα παρουσιαστεί στο θέατρο Δίπυλο από τις 17 έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Πώς αντιλαμβανόμαστε στην εποχή μας το λυρισμό; Μπορούμε να τον ορίσουμε; Υπάρχει λυρισμός σήμερα; Υπάρχει χορός που να τολμάει τη λυρική έκφραση; Στο χορό το λυρικό στοιχείο ταυτίζεται με το μπαλέτο; Ποια η σχέση του λυρισμού με την επιθυμία και την πραγματικότητα;

Με άξονα το χορό, τη μουσική –που δημιουργήθηκε ειδικά για το έργο- καθώς και επιλογές τραγουδιών και αφηγήσεων, η ομάδα συνθέτει ένα θέαμα που ταξιδεύει το θεατή σε εικόνες λυρισμού, κάνοντάς τον να αναμετρηθεί με στερεότυπα, σε ένα σκηνικό περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς.

Ο Κώστας Τσιούκας γεννήθηκε στους Σοφάδες Θεσσαλίας και από νωρίς έδειξε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τους παραδοσιακούς χορούς. Παράλληλα με τις σπουδές Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σπούδασε στην  Κρατική Σχολή Χορού από όπου αποφοίτησε το 2003.
Το  2006 δημιούργησε τη δική του ομάδα με έδρα την Αθήνα.

Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με τους : Αγγελική Στελλάτου, Άντζελα Μπρούσκου, Annie Vigier-Frank Apertet, Αντώνη Φωνιαδάκη,  Αποστολία Παπαδαμάκη,  Κωνσταντίνο Μίχο.

Στην Κρατική Σχολή Χορού συνεργάστηκε με τους: Κωνσταντίνο Ρήγο, Charles  Linehan, Wim Vandekeybus, Μιχάλη Ναλμπάντη ,Χάρη Μανταφούνη, Αναστασία Λύρα, Σοφία Σπυράτου.

Ως βοηθός Χορογράφου έχει εργαστεί για την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, 2004, την Όπερα του Ρήνου στο Στρασβούργο, 2005, και την Εθνική Λυρική Σκηνή, 2006. 

Στην παράσταση ερμηνεύουν οι: Λένα Μοσχά, Γεωργία Τέγου, Βαγγέλης Τελώνης, Κώστας Τσιούκας,  Μαρία Φουντούλη,  Τάνια Λαταρζέτ.