Η πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat επιστρέφει και ξεκινά ένα νέο κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων, επιμορφωτικών σεμιναρίων, καινοτόμων πολιτιστικών εργαστηρίων και στοχαστικών αναζητήσεων με δύο ξεχωριστές βραδιές με ελεύθερη συμμετοχή:

Κυριακή 23 Αυγούστου
«Οι αιώνες της Αθήνας» Μια εισαγωγή στον κλασικό κόσμο με τη ματιά του Θανάση Τριαρίδη.

Επιχειρούμε μια σύνδεση με τα μεγάλα αφηγήματα του αρχαίου κόσμου εισχωρώντας σε δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Μέσα από την πυκνή αφήγηση του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη αναζητούμε το διαρκές αίνιγμα της γέννησης της τραγωδίας, την επινόηση του αρμονικού ρυθμού, την ανακάλυψη της φιλοσοφίας, την πραγματωμένη ουτοπία της Δημοκρατίας, τα γεγονότα, τα πρόσωπα και τα κείμενα που γέννησαν έναν ολόκληρο πολιτισμό, τον δυτικό πολιτισμό, όρισαν τις αξίες, τις αναζητήσεις, τα ιδανικά, τα οράματά και τα προτάγματά του. Σε αυτή τη περιήγησή μας στο χρόνο προσεγγίζουμε την διαχρονία του ιστορικού χώρου που ξεκινά από τον Χρυσό Αιώνα για να εισβάλει με όλες τις αμφισημίες και τις παρανοήσεις μέχρι τις μέρες μας.

Κυριακή 23 Αυγούστου πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat ώρα: 19:00 πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com συμμετοχή: ελεύθερη

Τρίτη 25 Αυγούστου
«Βραδιά μνήμης Ντίνου Χριστιανόπουλου» Μια προσέγγιση στο έργο του εμβληματικού ποιητή που έζησε και έγραψε στη Θεσσαλονίκη.

Δύσκολο να αποτιμήσει κανείς τι υπήρξε για τη Θεσσαλονίκη ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος. Με τη δική του, αναγνωρίσιμη φωνή, σφυρηλατώντας έναν κόσμο ηδονής και μοναξιάς, μιλώντας σπαρακτικά και με σπάνια ειλικρίνεια για τον έρωτα, ακουμπώντας με θάρρος στην απόγνωση, μας χάρισε μια ποίηση παλλόμενη και βαθύτατα επιδραστική. Ο Θανάσης Τριαρίδης επιχειρεί μια καταβύθιση στο έργο του φέρνοντας στην επιφάνεια τα άγρια λουλούδια ενός τόσο ιδιαίτερου και τόσο μεταδοτικού σπαραγμού.

Στην εισήγηση παρεμβαίνει η δημοσιογράφος Εύη Καρκίτη ενώ ποιήματά του Ντίνου Χριστιανόπουλου διαβάζουν οι ηθοποιοί Αντιγόνη Σταυροπούλου και Μαρία Κατσιά.

Τρίτη 25 Αυγούστου Ώρα: 19:00 Συμμετοχή: ελεύθερη Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com