Στη σειρά Ελληνικά Πεζά θα διαβάσουμε:

Το θεατρικό έργο των Βάνας Πεφάνη και Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη Delete, δύο μονόπρακτα με κοινό θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.
Το μυθιστόρημα του Γιάννη Σολδάτου Η Ευδοξία, ο Μίμης και τα Κοράκια, μια ιστορία ανομολόγητων παθών σε ιστορικό φόντο.
Το μυθιστόρημα της Ελπίδας Στρατηγάκη Ένα σκούντηγμα χρειαζόταν, μια τρυφερή ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή.
Το δοκίμιο του Δημοσθένη Αγραφιώτη e-Manuzio, μια μελέτη για τον πρώτο τυπογράφο στην Ιστορία Άλντο Πιο Μανούτσιο και την εξέλιξη της τέχνης έως τα e-books με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατό του (σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλίναμεν).
Το παραμύθι ενηλίκων της Εύης Μάμαλη Το ασυναίσθημα, που θα μας ταξιδέψει στην εποχή της αθωότητας με τρόπο διαφορετικό. 

Στη σειρά Ξένα Πεζά θα διαβάσουμε:

Τη μαρτυρία του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντέιβιντ Σεφ Τζον Λένον & Γιόκο Όνο: Η τελευταία συνέντευξη, σε μετάφραση Σωτήρη Κακίση. 8 Δεκεμβρίου του 1980, ο Τζον Λένον πέφτει νεκρός από το πιστόλι του ψυχωτικού θαυμαστή του Μαρκ Τσάπμαν. 36 χρόνια μετά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει η τελευταία συνέντευξη του Τζον Λένον, και της συντρόφου του Γιόκο Όνο, όπως την παραχώρησαν στον -τότε- δημοσιογράφο του Playboy.

Το θεατρικό έργο του Στάνισλαβ Στρατίεβ Το σακάκι που βελάζει, σε μετάφραση Νότη Παρασκευόπουλου, θα αποτελέσει τη μοναδική έκδοσή του στην Ελλάδα. Θέμα του έργου είναι η γραφειοκρατία σε όλες τις μορφές της, την οποία ο συγγραφέας καταγγέλλει ως ανοιχτή κοινωνική πληγή που ταλαιπωρεί καθημερινά τον πολίτη, κάθε φορά που αυτός μπλέκεται στα γρανάζια της. Ο ήρωας του έργου, θύμα της γραφειοκρατίας, υποχρεώνεται να πληρώσει φόρο για το πρόβατο που δήθεν εκτρέφει, επειδή τυχαίνει να διαθέτει ένα μαλλιαρό σακάκι.
Ο συλλογικός τόμος Αντρέι Ταρκόφσκι, σε επιμέλεια Νέστορα Πουλάκου. 30 χρόνια από την απώλεια ενός εκ των σημαντικότερων Ευρωπαίων σκηνοθετών, οι εκδόσεις Vakxikon.gr σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου ετοιμάζουν μια επετειακή έκδοση για το συνολικό του έργο, με κριτικά και θεωρητικά κείμενα, συνεντεύξεις και αφιερώματα. Μια πλήρης έκδοση, μοναδική στην ελληνική βιβλιογραφία. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι κριτικοί κινηματογράφου: Ανδρέας Τύρος, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, Ρόμπι Εκσιέλ, Θόδωρος Σούμας, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, κ.ά.

Στη σειρά Ελληνική Ποίηση θα διαβάσουμε:

Τη νέα ποιητική συλλογή του δημοσιογράφου Κώστα Μαρδά Γυμνή Θεολογία, επτά χρόνια από την Αθήνα με Θολό Ποτάμι. 127 ποιήματα που δεν είναι της γραμμής που υιοθέτησαν πολλοί ποιητές μιμούμενοι τα εξωτερικά μόνον στοιχεία της μοντέρνας ή υπερρεαλιστικής ποίησης.
Τις νέες ποιητικές συλλογές των εικαστικών Δημήτρη Βαλλάτου από την Πάτρα, Η ιστορία της αλιείας, και Ματίνας Μάμαλη από τη Σύρο, (Α)χρονο ταξίδι.

Την επανέκδοση της ποιητικής συλλογής του Κύπριου δημοσιογράφου Αντρέα Πολυκάρπου Απρόσωπα φαγιούμ.

Στη σειρά Ξένη ποίηση θα διαβάσουμε:

Το ποιητικό ανθολόγιο του σπουδαίου Τουρκοκύπριου ποιητή Τανέρ Μπαϊμπάρς Ποιήματα, σε μετάφραση Αγγελικής Δημουλή, για πρώτη φορά στα ελληνικά.