Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (Athens ANIMFEST) θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 13 έως 19 Μαρτίου 2014, προσφέροντας στους λάτρεις της τέχνης του animation, ένα πανόραμα ταινιών από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Συμμετέχουν ταινίες από τις παρακάτω χώρες: Βρετανία, Αυστραλία, Σερβία, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Φινλανδία, Μολδαβία, Ιταλία, Αργεντινή, Κίνα, Καναδάς, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Σουδάν, Ιαπωνία, Αφγανιστάν, Γερμανία, Εσθονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουκρανία, Ινδία,  Νεπάλ,  Σουηδία, Ρουμανία,  Βραζιλία, Τουρκία, Βέλγιο, ΗΠΑ,  Γεωργία, Ιράν, Χιλή, Μεξικό, Καμερούν, Κολομβία, Νορβηγία, Νιγηρία, Ουγγαρία,  Ελβετία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Κροατία, Ταϊβάν, Μογγολία, Σλοβακία, Δανία.

OSCAR 2014

Η προσφάτως βραβευμένη με OSCAR ταινία animation μικρού μήκους «Mr Hublot» των Laurent Witz και Alexandre Espigares (2013, 12’), από το Λουξεμβούργο, διαγωνίζεται και στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας.

H φετινή διοργάνωση εκτός από τα διαγωνιστικά τμήματα, περιλαμβάνει ακόμα τα παρακάτω αφιερώματα:

1. Δύο μεγάλου μήκους ταινίες animation (με ελληνικούς υπότιτλους)

α. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ, του Luiz Bolognesi, 75’, Βραζιλία 2012, Α’ Βραβείο Διεθνούς Φεστιβάλ Animation του Ανσύ. (Πέμπτη 13.3.2014, Ώρα 22:00)

β. ΚUIBA 2, του Wang Chuan, 90’, Κίνα 2013 (Τετάρτη 19.3.2014, Ώρα 22:00)

«Ρίο 20196 – Μια ιστορία αγάπης και οργής» / «Rio 2096 – A Story of Love and Fury» / «Uma História de Amor e Fúria»
Έτος παραγωγής: 2012
Διάρκεια: 75 λεπτά
Χώρα: Βραζιλία
Σκηνοθεσία: Luiz Bolognesi
Σενάριο: Luiz Bolognesi
Animation: Bruno Monteiro
Τεχνική: Μολύβι σε χαρτί (Pencil on Paper)
Μουσική: Rica Amabis, Tejo Damasceno and Pupillo
Affiliation: Buriti Filmes and Gullane
Διάλογοι: Πορτογαλικοί
Υπότιτλοι: Ελληνικοί

2. Αφιέρωμα στον πειραματικό κινηματογράφο του Μιχάλη Αρφαρά
(Κυριακή 16.3.2014, Ώρα 22:00)

Θα προβληθεί το σύνολο των ταινιών του καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Μιχάλη Αρφαρά, που πειραματίζεται χρόνια τώρα με το φιλμ και τις εικαστικές παρεμβάσεις του πάνω σε αυτό. Ο ίδιος ο δημιουργός θα παρουσιάσει τις ταινίες του και θα μιλήσει για αυτές.

3. International Motion Festival της Κύπρου
(Σάββατο 15.3.2014, Ώρα 22:00)

Προβολές επιλεγμένων ταινιών που έλαβαν μέρος στο International Motion Festival (IMF) της Λευκωσίας. Τις ταινίες, αλλά και το ίδιο το φεστιβάλ IMF, θα παρουσιάσει η Πρόεδρός του, Δήμητρα Εγγλεζάκου. Αναλυτικά για τα δύο προγράμματα:-GO WITH THE FLOW (42 ταινίες)
και ANIMESH 2 (6 3D ταινίες animation), θα βρείτε παρακάτω.

4. Ο Κ. Π. Καβάφης στο Τόκυο
(Όλη την εβδομάδα του φεστιβάλ 13-19.3.2014, Ώρες 18:00 – 24:00)

Έκθεση και προβολή σύντομων ταινιών animation που δημιούργησαν φοιτητές του Musashino Art University του Τόκυο, βασισμένα σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, που επέλεξαν οι ίδιοι, στο πλαίσιο εργαστηριακής άσκησής τους τον Σεπτέμβριο 2013. Το project έγινε με πρωτοβουλία του Art/European Animation Center και με αφορμή το Έτος Καβάφη. Επικεφαλής του εργαστηρίου, καθηγητής Ντίνο Σάτο.

O επίσημος δικτυότοπος του project: http://tokyo.cavafy.eu/gr

5. SHORT SHORTS FILM FESTIVAL & ASIA – Special selection

Ένα πρόγραμμα ταινιών animation από την Ιαπωνία, βασισμένες όλες στην τεχνική του CG animation. Τις ταινίες επέλεξε η Miwako Kikuchi, Διευθύντρια προγραμματισμού, του Short Shorts Film Festival & Asia ( http://www.shortshorts.org/ssff/index-en.php )

Αναλυτικές πληροφορίες για το σύνολο του φεστιβάλ, θα αναρτηθούν προσεχώς στον ιστότοπο του φεστιβάλ www.athensanimfest.eu

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προβολών

18:00-20:00 Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Τμήμα
20:00-22:00 Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα
22:00-24:00 Αφιερώματα