Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας, με οδηγό την παράδοση, διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το «Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής» από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου 2014, στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Ένα φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων, άκρως επιτυχημένων προηγούμενων και πλέον σημαντικός θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της Βορείου Ελλάδας.

Με αφετηρία τo 1978, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας στα 36 χρόνια ζωής του, εμφανίζει ακατάπαυστα πλούσιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο, αντάξιο της ιστορίας του και του τόπου του. Πεποίθηση μας είναι ότι η ελληνική παράδοση συνθέτει μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά, την οποία πρέπει όλοι οι Έλληνες να γνωρίσουμε βαθύτερα ώστε να εμπνεόμαστε και να οδηγούμαστε από αυτήν.

Ορόσημο στην πορεία του Συλλόγου, αποτελεί το «Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής», το οποίο φέτος με περισσότερους από 180 χορευτές από τρεις διαφορετικές ηπείρους, (Αμερική, Ευρώπη, Ασία) αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτιστική συγκέντρωση στη Βόρεια Ελλάδα. Οι παραδοσιακές χορευτικές και μουσικές ομάδες, οι οποίες θα συμμετέχουν φέτος, μας έρχονται από το Μεξικό, την Κορέα, την Ιταλία, την Γεωργία, τα Χανιά, την Λέρο και φυσικά τη Γέφυρα και θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις παραδόσεις του τόπου τους, οι οποίες διατηρήθηκαν σε βάθος χρόνων και μεταλαμπαδεύονται στις επόμενες γενιές.

Από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 και κάθε βράδυ στις 20.30, θα μπορούν οι περισσότεροι από 2000 θεατές να απολαύσουν ένα πολυπολιτισμικό θέαμα, από όλες τις παραπάνω μουσικοχορευτικές ομάδες, στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Γέφυρας.