Εικοσιένα καλλιτέχνες εκθέτουν φέτος τα έργα τους στο Bazart Athena, κάποιοι μάλιστα για πρώτη φορά. Ανάμεσα στα έργα που διατίθενται προς πώληση υπάρχουν πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες, κοσμήματα, χειροποίητα κεριά, αλλά και  χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα.

Οι δημιουργοί που συμμετέχουν στο φετινό Bazart Athena είναι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και καλύπτουν μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνικής έκφρασης που ξεκινά από την παραδοσιακή ζωγραφική και φτάνει ως την νέα δυναμική τάση του street art περιλαμβάνοντας έργα που υπακούουν μόνο στους δικούς τους κανόνες δημιουργίας.

Η ιδέα για ένα ετήσιο καλλιτεχνικό Bazart γεννήθηκε στην Ευγενία και τον Ανδρέα Μανωλιουδάκη, συνιδρυτών του δημιουργικού γκρουπ της M art Manolioudakis, επτά χρόνια πριν, αρχικά ως μια ευκαιρία να αναδείξουν και να προωθήσουν την δουλειά των συνεργαζόμενων με την εταιρία καλλιτεχνών.

Η επιτυχία της πρώτης πιλοτικής εκείνης διοργάνωσης οδήγησε όπως ήταν φυσικό στο άνοιγμα του Bazart σε καλλιτέχνες και δημιουργούς έξω από τον στενό κύκλο των συνεργατών της M art. Η απήχηση της εκδήλωσης μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο και σύντομα το Bazart καθιερώθηκε σαν ένα ετήσιο ραντεβού με ιδιαίτερη σημασία.

Οι προηγούμενες διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα έγιναν σε συνεργασία με ιδρύματα και οργανώσεις όπως το «Κάνε μια Ευχή», τo  «Ελπίδα», το «MDA Hellas» το «Χαρά» και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.  Το 2007 η Μ art δημιούργησε το M art Space,  έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο καθώς κι ένα πωλητήριο τέχνης στην καρδιά της Αθήνας (στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας του Κολωνακίου στην διασταύρωση των Οδών Σόλωνος και Ηρακλείτου) κι έτσι φέτος διοργανώνει εκεί για δεύτερη φορά υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων το Bazart Athena 2009.

Φέτος συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Algemy, Anderson Marianne, Aoyama Mari, Corradini Francesca, Huffy, Messoloras Demetra, Osoprecious, Αλεξοπούλου Όλγα, Αναστασάκος Μανώλης, Βαβάτσης Γιώργος, Βάγια Κατερίνα, Γαϊτάνη Σοφία, Δημητρακοπούλου Στέλλα, Θοδωράκου Μιχαέλα, Κάια Ντέμη, Κάρλου Ευγενία, Λάσκος Σταμάτης, Μανωλιουδάκη Ευγενία, Παπαδήμoς Γιάννης, Παρασκευά Βασιλεία, Συρίγας Γιώργος.