Φέτος μας περιμένει μια ξεχωριστή συνάντηση συγγραφέων, αφηγητών και κοινού, ένα πειραματικό φεστιβάλ που στόχο έχει ν’ «ανταμώσουν» αφήγηση και λογοτεχνία, παιδική λογοτεχνία και λογοτεχνία ενηλίκων, γραπτός και προφορικός λόγος. Το 7ο Φεστιβάλ αφήγησης, φιλοξενεί συγγραφείς βιβλίων για παιδιά, συγγραφείς λογοτεχνίας για ενήλικες, πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, που έχουν μια ιστορία κρυφή και κρυμμένη στο συρτάρι τους ή τυπωμένη σ’ ένα βιβλίο και θέλουν να την μοιραστούν με το κοινό, μικρούς και μεγάλους.

Οι συγγραφείς εμπιστεύτηκαν τις ιστορίες τους στους έμπειρους αφηγητές και αυτοί με τη σειρά τους θα τις ελευθερώσουν από το χαρτί και θα τις παραδώσουν στην προφορικότητα. Πέρα από τις αφηγήσεις, στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια δημιουργικής γραφής από τον Κωστή Γκιμοσούλη και τον Φίλιππο Μανδηλαρά, παρουσίαση του βιβλίου «Με τα μάτια της καρδιάς» της Μαρίας Ζουράρη και εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με τη συγγραφέα και εικονογράφο Δήμητρα Ψυχογιού. Στο τέλος κάθε εκδήλωσης οι συγγραφείς και οι αφηγητές που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν όσα είδαν και άκουσαν, να ανταλλάξουν απόψεις για την αφήγηση και τη λογοτεχνία και να συζητήσουν με το κοινό.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ είναι της Εύης Γεροκώστα.
Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Γιώργος Ευγενικός.

Συμμετέχουν οι:

Συγγραφείς:
Κωστής Γκιμοσούλης, Έλενα Γλωσσιώτη, Μαρία Ζουράρη, Αγγελική Θάνου, Ευδοκία Κακατσάκη-Σκορδαλά, Ελένη Κατσαμά, Αλκιβιάδης Κούσης, Δώρα Λοΐζου, Φίλιππος Μανδηλαράς, Λυδία Μουτάφη, Εύη Πίνη, Εύα Πετροπούλου-Λιανού, Παναγιώτα Πλησή, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Ελισάβετ Τάρη, Βασίλης Τερζόπουλος, Δήμητρα Χαραλάμπους, Πάνος Χριστοδούλου.

Συγγραφείς (πρωτοεμφανιζόμενοι)
Αγγελή Γεωργία, Γιώτη Νάντια, Κατσιμπίρη Ανεζούλα, Κοκκίνου Βιργινία, Κοιλιάρης Μπάμπης, Μπελεβώνη Καλιρρόη, Χατζηθεολόγου Μαρίνα.

Εικονογράφος- συγγραφέας: Δήμητρα Ψυχογιού

Αφηγητές:
Αγγελική Αγαλιανού, Παναγιώτης Αμανατίδης, Σμαράγδα Αποστολάτου, Μαρία Βραχιονίδου, Αμάντα Γεραρχάκη, Ευη Γεροκώστα, Ηλίας Γιαννικόπουλος, Αγγελική Γκόγκου, Βαγγέλης Γονιδάκης, Γιώργος Ευγενικός, Κάτια Καντούρη, Καλλιόπη Λιαδή, Δημήτρης Μάλλης, Βούλα Μανουσαρίδου, Καλλιρρόη Μουλά, Ειρήνη Νικολακοπούλου, Βιολέτα Σολιδάκη, Ελεάννα Χατζάκη.

Μουσικοί:
Δημήτρης Μάλλης, Ειρήνη Νικολακοπούλου, Θωμάς Ζήσης.

Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας

Είναι το πρώτο φεστιβάλ αφήγησης που ξεκίνησε στην Αθήνα το 2009. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και έχει ως στόχο την πολύπλευρη προσέγγιση της αφηγηματικής τέχνης και την ενθάρρυνση στον πειραματισμό στην τέχνη της αφήγησης. Με πίστη στην πολυφωνία και την αλληλεπίδραση, δίνει βήμα σε αφηγητές να αναδείξουν τις ιδέες τους παρουσιάζοντας τη δουλειά τους, αλλά και την προσωπική τους ματιά στην τέχνη της αφήγησης, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα γόνιμο διάλογο με το κοινό.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Αθήνας – Αναλυτικό Πρόγραμμα