Το Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί προσκαλεί το Σύνδεσμο Χορού να πραγματοποιήσει το χορογραφικό εργαστήρι 7+1 Community Dance από 28 Ιουνίου ως 5 Ιουλίου στην Ερμούπολη της Σύρου.

Ο Σύνδεσμος αποτελείται από τις καταξιωμένες ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φοra, YELP και ΖΗΤΑ. Οι πρώτες πέντε δημιούργησαν και παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τη δράση 7+1 στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το 2011 και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2012 & 2013 με τον τίτλο 9+1.

Σκοπός της δράσης 7+1 είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να έρθουν κοντά μέσω του χορού, να γνωρίσουν την κίνηση, το σύγχρονο χορό, τη δημιουργική διαδικασία αλλά και να αποκτήσουν την εμπειρία μιας παράστασης. Κατά τη διάρκεια ενός επταήμερου εργαστηρίου οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε 3 ή 4 ομάδες ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών, τις οποίες αναλαμβάνουν να χορογραφήσουν αντιστοίχως διαφορετικοί χορογράφοι. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε 7 μέρες προβών, κάθε ομάδα θα συνθέσει μία χορογραφία, προσεγγίζοντας έτσι τη διαδικασία της δημιουργίας, υπό το πρίσμα των ομάδων χορού του Συνδέσμου, γνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις τεχνικές και τη μεθοδολογία τους. Την έβδομη μέρα προβών, όλοι οι συμμετέχοντες και οι χορογράφοι συναντιούνται επί σκηνής με σκοπό να ενώσουν τα κομμάτια που δημιούργησαν.  

Στο τέλος, αυτά θα παρουσιαστούν σε μία ανοιχτή προς το κοινό παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την όγδοη μέρα του εργαστηρίου, 5 Ιουλίου, στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί .

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (8-80+) με μεγάλη ή χωρίς καθόλου εμπειρία στο χορό, σε όσους αγαπούν την κίνηση, καθώς και σε όσους επιθυμούν να βρεθούν και να δοκιμαστούν σε ένα περιβάλλον πρόβας με σκοπό την παράσταση.

Το 7+1 Community Dance στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί στην Σύρο θα πραγματοποιηθεί από τις παρακάτω ομάδες:

• ZΗΤΑ – Ίρις Κάραγιαν, www.iriskarayan.com
• Lemurius – Κατερίνα Σκιαδά, www.lemurius.com
• Νταλίκα – Βάσω Γιαννακοπούλου, dalikadancetheater.com
• Πρόσχημα – Μαρία Κολιοπούλου, www.prosxima.gr
• Φora – Μέντη Μέγα,  foraetc.wordpress.com
• YELP danceco – Μαριέλα Νέστορα, www.yelpdanceco.gr

Στους ιστότοπους των ομάδων θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα έργα και τα βιογραφικά των χορογράφων.
 

Τι είναι ο Σύνδεσμος Χορού

Το 2010 οι ομάδες Amorphy, Lemurius, Φora , Νταλίκα και Πρόσχημα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να κάνουν πράξη της ιδέα της συλλογικότητας, να συνδιαλεχτούν και ανταλλάξουν ιδέες και πόρους. Από το 2013 συμμετέχουν και οι ομάδες YELP danceco και ΖΗΤΑ- Ίρις Κάραγιαν.

Ο Σύνδεσμος συσπειρώνει τις ομάδες επιδιώκοντας να διερευνήσει μέσα από την πράξη το συλλογικό αυτό μοντέλο στο σύγχρονο ελληνικό χορευτικό πλαίσιο. Οι στόχοι του είναι να δημιουργήσει την αίσθηση της κοινότητας για τους ανθρώπους του ευρύτερου χώρου του χορού, να οδηγήσει σε δράσεις συλλογικού χαρακτήρα, αλλά και να προσφέρει ευκαιρίες διαλόγου.

Στο σύνολό τους οι ομάδες αυτές διαθέτουν διαρκή και πολυετή εμπειρία στο χώρο του χορού και έχουν στο ενεργητικό τους πληθώρα συμμετοχών και διακρίσεων σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Χαρακτηριστικό του έργου των ομάδων του συνδέσμου είναι η πολυμορφία, και για αυτό η αισθητική κατεύθυνση και το χορογραφικό ύφος της κάθε ομάδας διαφέρουν σημαντικά. Αυτό όμως που τις ενώνει σε καλλιτεχνικό επίπεδο είναι η έρευνα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργικής τους διαδικασίας. Είτε λοιπόν δοκιμάζουν τα όρια της σωματικής εκφραστικότητας, είτε πειραματίζονται με τα νέα τεχνολογικά μέσα, είτε καταπιάνονται με την ερμηνεία σύγχρονων φαινομένων, αυτό που τις φέρνει κοντά είναι η διάθεσή τους να στοχαστούν από κοινού και να δράσουν για την ανάπτυξη της τέχνης του χορού στη χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις του Συνδέσμου Χορού θα βρείτε: www.syndesmoschorou.wordpress.com και http://www.facebook.com/syndesmos.horou/info