‘Έχει το φύλο τη σχέση με την τέχνη, με το ίδιο το έργο ή με το νόημα που εκφράζει ο δημιουργός του;”

H gallery Art Πρίσμα πιστεύοντας στη δυναμική παρουσία γυναικών στη σύγχρονη ελληνική τέχνη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “7 Female Artists in Communication” σε μια εποχή που η συνθηματολογία έχει περάσει στο παρασκήνιο, η εξέλιξη στη σύγχρονη τέχνη έχει και την παρουσία αρκετών Ελληνίδων ζωγράφων, με δράση και με πορεία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη διεθνή εικαστική σκηνή .

7 γυναίκες εικαστικοί συνομιλούν μέσα από διαφορετικούς δρόμους, έχοντας η κάθε μία τη δική της εικαστική ταυτότητα, με διαδρομές ονειρικές, παγανιστικές, φαντασιακές, οι τονικότητες ποικίλουν όπως και το συναίσθημα, πλούσια περιβάλλοντα που σε ταξιδεύουν σε πιο εσωτερικές προσωπικές διαδρομές υπερβαίνοντας τα προφαν’ή.

Η ανάγνωση πέρα από το ορατό στην τέχνη μας οδηγεί στις υποκειμενικές διαδρομές της κάθε δημιουργού με ελευθερία ερμηνείας και φαντασίας.

Συμμετέχουν:

ΗΩ ΑΓΓΕΛΗ – ΔΑΦΝΗ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ – ΚΑΤΙΑ ΒΑΡΒΑΚΗ – ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ – ΛΗΔΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΝΗ.

Με έργα μικρών αλλά και μεγάλων διαστάσεων, προτάσσοντας βέβαια ότι η ουσία στην τέχνη δεν βρίσκεται στο μέγεθος, αλλά στο εικαστικό αποτέλεσμα.