Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Βασιλιάς Ληρ» (King Lear, 1970) στην Πειραιώς 260 την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016.

Δυο ιερά τέρατα του αγγλικού θεάτρου, ο σκηνοθέτης Πίτερ Μπρουκ και ο ηθοποιός Πολ Σκόφιλντ, μεταμορφώνουν την τραγωδία του «Βασιλιά Ληρ» σε κινηματογραφικό θέαμα υψηλής ποιότητας.

Η κατάβαση του Ληρ στο αναπόδραστο βασίλειο της τρέλας, καθώς βλέπει την αυτοκρατορία του να καταρρέει, εκκινεί από την παράλογη αξίωση να μοιράσει το βιος του στις τρεις του κόρες με κριτήριο ποια θα δηλώσει με τον πλέον ηχηρό τρόπο την αγάπη της.

Η κατά Μπρουκ εκδοχή του «Βασιλιά Ληρ» είχε διχάσει στον καιρό της την κριτική, προτού κερδίσει βαθμιαία την περίοπτη θέση που πλέον κατέχει στη μακρά λίστα των σαιξπηρικών διασκευών της μεγάλης οθόνης. Ο Πολ Σκόφιλντ, ένας θρύλος του βρετανικού θεάτρου και βραβευμένος με Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Ένας Άνθρωπος για Όλες τις Εποχές», διαπρέπει στον ομώνυμο ρόλο.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπρουκ

Πρωταγωνιστούν: Πολ Σκόφιλντ, Αλαν Γουέμπ, Αϊριν Γουόρθ

Διάρκεια: 137′

Το αφιέρωμα με τίτλο «Shakespeare in the City» «ζωντανεύει» έργα του Σαίξπηρ με έξι ταινίες που άντλησαν έμπνευση από τη θεατρική παράδοση του Βρετανού βάρδου και βασίζονται στα ιστορικά δράματα, τη δημιουργική φαντασία, αλλά και την «ανατριχιαστικά» κωμική πλευρά των έργων του. 

Διαβάστε επίσης:
Ο Σαίξπηρ μέσα από παραστάσεις και προβολές στο Φεστιβάλ Αθηνών!
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2016: Το πρόγραμμα