Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Η Ετυμηγορία» (The Verdict, 1982) στο Σινέ Τριανόν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.

Με έναν εξαιρετικό Πολ Νιούμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένας από τους μέγιστους δημιουργούς του αμερικανικού σινεμά υπογράφει μια από τις καλύτερες ταινίες του: Ένα συγκλονιστικό δικαστικό δράμα το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς για αμέτρητα φιλμ που ακολούθησαν.

Οι προσπάθειες ενός ξοφλημένου και αλκοολικού δικηγόρου να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους ανθρώπους που ευθύνονται για την ιατρική κακομεταχείριση μιας γυναίκας μετατρέπονται σε μια μοναχική και επίμονη σταυροφορία ηθικής και προσωπικής εξιλέωσης. Την υπογράφει σεναριακά ο Ντέιβιντ Μάμετ, επιφυλάσσοντας πλήθος ανατροπών και δραματουργικά πανίσχυρων σκηνών καθώς ξετυλίγει τη μαεστρική πλοκή του. Την σκηνοθετεί με φοβερή προσήλωση στην ιστορία, τους χαρακτήρες και το χειμωνιάτικο σκηνικό του ο δημιουργός του «Σέρπικο» και του «Σκυλίσια Μέρα». Την ερμηνεύει ένας υπέροχος Πολ Νιούμαν, σε μια από τις δυο-τρεις κορυφαίες κινηματογραφικές του εμφανίσεις.

Και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα συναρπαστικό δικαστικό δράμα πάνω στη συγκινητική πάλη ενός απλού και μάλλον καταδικασμένου ανθρώπου ενάντια σε πανίσχυρες δυνάμεις που τον υπερβαίνουν και το αίτημά του για μια ακόμη ευκαιρία στη ζωή. Πέντε υποψηφιότητες στα Όσκαρ για μια από τις κορυφαίες ταινίες της δεκαετίας του ’80.

Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λουμέτ

Πρωταγωνιστούν: Πολ Νιούμαν, Τζέιμς Μέισον, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Τζακ Γουόρντεν

Διάρκεια: 129′