Το 2009 τα Παιδικά Χωριά SOS γιορτάζουν 60 χρόνια λειτουργίας τους σε όλο τον κόσμο και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων δημιούργησαν σε συνεργασία με τη γνωστή σχεδιάστρια Λίνα Φανουράκη ένα μοναδικό επετειακό κόσμημα που σηματοδοτεί την εξηντάχρονη πορεία των SOS διεθνώς.

Από το 1949 ο οργανισμός έχει θέσει ένα σκοπό: να προστατεύει τα παιδιά του κόσμου που στερούνται την φυσική τους οικογένεια λόγω κοινωνικών συνθηκών. Και έως σήμερα σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρουν την έμπρακτη αγάπη τους και μια μεγάλη παγκόσμια αγκαλιά που έχει χωρέσει περισσότερα από 45.800 παιδιά.

Η Λίνα Φανουράκη, εμπνευσμένη από το λογότυπο των Παιδικών Χωριών SOS σχεδίασε ένα ασημένιο παντατίφ με κεντρικό θέμα δυο διάτρητες φιγούρες ενός κοριτσιού και ενός αγοριού που συνδέονται με το στάχυ και ένα μπλε ζαφείρι.

Το κόσμημα θα διατίθεται στα καταστήματα Φανουράκης και στα κεντρικά γραφεία των Παιδικών Χωριών SOS (Ερμού 6, Αθήνα, 210 3313661). Τα έσοδα από την πώληση του κοσμήματος θα καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.