Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 19.00, στο Έναστρον Βιβλιοκαφέ.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Παναγιώτης Βούζης, κριτικός, ποιητής.
Ποιήματα θα διαβάσει η Νικολέττα Γαληνού.

Έχοντας πει όλα αυτά:

Δεν είμαι βέβαιος πως έχω δίκιο.
Δεν είμαι βέβαιος αν είναι πρόβλημα.
Δεν είμαι βέβαιος για την απάντηση.
Δεν είμαι βέβαιος αν το γνωρίζω.

Έτσι, σας ζητώ:

Να κοιτάξετε μέσα σας.
Να σκεφτείτε τους φίλους σας.
Να απαντήσετε στο ερώτημα.
Να χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας.

Θανάσης Μανούσης – Πληροφορίες για τον μουσικό

Ο Θανάσης Μανούσης γεννήθηκε στις Σέρρες, και μεγάλωσε στο Σιδηρόκαστρο και στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Φαρμακευτική και Βιολογία στο ΑΠΘ και, κατά τη διάρκεια του μεταδιδακτορικού του, εικαστικές τέχνες στην Cambridge School of Art and Technology.

Εργάστηκε ως λέκτορας στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο NERC Institute of Virology της Οξφόρδης και στο Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Cambridge, και ως ερευνητής στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας στη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ. Συνεργάζεται ως μη αμειβόμενος ερευνητής με το Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, της Association Française de Conchyliologie, της Ελληνικής Εξελικτικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας.

Εξέθεσε το εικαστικό του έργο ατομικά και ομαδικά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.

Έχει δημοσιεύσει πλούσιο ερευνητικό έργο και τα βιβλία: The Sea Shells of Greece (εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη Α.Ε. 2012) και Ηellenic Conches (εκδόσεις Conch Books 2021), και τη μετάφραση: Εγχειρίδιο του Cambridge για τη φιλοσοφία της Βιολογίας (εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη Α.Ε. 2017). Το βιβλίο 60 Ποιήματα είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.