Ώρα για έρευνα! Τα αντικείμενα από το Μουσείο Μπενάκη φωτίζουν νέα θέματα και δημιουργούν νέα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Τώρα είναι σίγουρα η ώρα την Ιστορία να την ερευνήσεις εσύ!

Πότε και πώς καταργήθηκε η δουλεία στην Ελλάδα; Με τι όπλα πολέμησαν οι αγωνιστές στα Δερβενάκια; Με ποιον μυστικό κώδικα επικοινωνούσαν τα πλοία στον Αγώνα; Υπήρξαν στ’ αλήθεια γυναίκες ανάμεσα στους αγωνιστές; Μπορεί ένα ρούχο να αφηγηθεί ιστορίες;

Το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό 21 Αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση είναι ένα εργαλείο για τα παιδιά που θέλουν να ζήσουν τη συναρπαστική εμπειρία της ιστορικής έρευνας.

Μια αφορμή να μοιραστούν ιδέες και απόψεις με τους συμμαθητές και τους φίλους, τους δασκάλους ή τους γονείς τους στην τάξη ή στο σπίτι. Μια ευκαιρία να δουν από πολύ κοντά αυθεντικά αντικείμενα μιας συγκλονιστικής εποχής και να καταλάβουν τα πρόσωπα και τα πράγματα με τη δική τους μοναδική ματιά.

Δημόσια και ιδιωτικά έγγραφα, επιστολές, σφραγίδες, νομίσματα, σημαίες, πίνακες ζωγραφικής, ρούχα, όπλα, ναυτικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα έχουν επιλεγεί από το πλούσιο υλικό της μεγάλης επετειακής έκθεσης 1821 Πριν και Μετά.

Πλαισιώνονται από κείμενα και προτάσεις με στόχο να παρακινήσουν τους νεαρούς διαδικτυακούς επισκέπτες στην απόλαυση του έργου τέχνης και στη χαρά της ιστορικής αποκάλυψης.

Για παιδιά από 11 ετών και σχολικές ομάδες Στ’ Δημοτικού έως και το Λύκειο.

Δείτε τα νέα αντικέιμενα εδώ