Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το νέο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη», από τις 19 Οκτωβρίου στο θέατρο Δημήτρης Χορν, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.  

Δύο κορυφαίοι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ο Γιάννης Φέρτης και ο Νικήτας Τσακίρογλου, αρκετές δεκαετίες μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι, διασταυρώνονται με την Κατερίνα Λέχου και παρασύρονται σε μία περιπέτεια, που θα ανατρέψει την τόσο συγκεκριμένη καθημερινότητα της ζωής τους.

Η ιστορία:

Δύο άντρες.
Είναι αδέρφια. Δίδυμα. Αγαπούν να πηγαίνουν στο θέατρο.
Έχουν ο ένας τον άλλον.
Αγαπούν την όπερα.
Ιδιοκτήτες ενός διώροφου νεοκλασικού σπιτιού με κήπο – από τα λίγα που σώζονται πια –  η πατρική τους κατοικία, όπου και εξακολουθούν να ζουν.
Μια γυναίκα – πολύ λαμπερή και λιγάκι παράξενη – έρχεται από μακριά, εισβάλλοντας στη ζωή τους.
Νυχτερινά τηλεφωνήματα. Το σπίτι χάνει την τάξη του.
Φωνές ανθρώπων από καιρό ξεχασμένων.
Η προσμονή ενός λαμπερού δείπνου.
Η άνοιξη καταφθάνει. Άγρια.
Τι μπορεί να συμβεί;

Δέκα χρόνια μετά το βραβευμένο «Εφτά λογικές απαντήσεις» και τέσσερα χρόνια από το υποψήφιο για το βραβείο Κάρολος Κουν «Βαγόνια στα νερά», δύο έργα που ανέβηκαν στο Απλό Θέατρο και απέσπασαν τον έπαινο κοινού και κριτικών, ο συγγραφέας Λεωνίδας Προυσαλίδης επιστρέφει με ένα νέο έργο, που σύμφωνα με τα λόγια του «…  είναι  γεμάτο επαναλαμβανόμενους διαλόγους μιας τετριμμένης καθημερινότητας που καθιστούν τους ήρωες κωμικούς. Κι εκεί ακριβώς βρίσκεται η δραματική τους ρίζα. Γιατί κάτω από την ασήμαντη φλυαρία και τις ανεδαφικές συγκρούσεις των προσώπων, κρύβεται συνεχώς ο αγωνιώδης τρόμος της μοναξιάς. Της ψυχικής ερήμωσης. Του χρόνου που είναι άδειος.

Δράμα, κωμωδία ή θρίλερ και όλα αυτά μαζί, πρόκειται για ένα έργο που επιχειρεί να μιλήσει για την άνιση μάχη του ανθρώπου με το χρόνο. Για τον έρωτα που αποτελεί – ίσως – το μοναδικό όπλο, το μόνο μέσο δικαίωσης μιας ανθρώπινης ύπαρξης».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Συνεργάτις σκηνογράφος: Τότα Πρίτσα
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός φωτισμού: Μελίνα Μάσχα
Βοηθός σκηνοθέτη: Σαμπρίνα Κόλτσα

Πρωταγωνιστούν:
Γιάννης Φέρτης, Νικήτας Τσακίρογλου, Κατερίνα Λέχου

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.