Το εκλεκτό τους μουσικό ύφος δεν μπορεί να δεχθεί ταμπέλες… Οι Dead Can Dance είναι σίγουρα ένα από τα συγκροτήματα που αξίζει κανείς να απολαύσει ζωντανά, πόσο μάλλον στο Ηρώδειο, κάτω από τον εμβληματικό Παρθενώνα. Ιδρύθηκαν το 1981 από την κοντράλτο Lisa Gerrard και τον βαρύτονο Brendan Perry στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και οι δημιουργίες τους περιείχαν έντονα στοιχεία από την darkwave σκηνή. Στα μεταγενέστερα τραγούδια τους, εντοπίζονται επιρροές από διάφορα μουσικά είδη ανά τον κόσμο, αφού συγκεντρώνουν και αναδεικνύουν τις λαϊκές μουσικές παραδόσεις της Ευρώπης, αντλώντας επιρροές από την νεοκλασική μουσική, το ethereal wave και την dark world music.

Φυσικά, η Ελληνική μουσική (αρχαία, Βυζαντινή και σύγχρονη) δεν θα μπορούσε να λείπει από την μουσική τους φαρέτρα. Μάλιστα, για το συγκρότημα η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα, καθώς η επιλογή της θεματολογίας, αλλά και των ίδιων των τίτλων των δίσκων τους που προέρχονται από την ελληνική παράδοση.

Φέτος, οι εξαιρετικοί Dead Can Dance έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 3 Ιουλίου και με αφορμή αυτή την μοναδική συναυλία, βρίσκουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε 5 συγκλονιστικά κομμάτια από την δισκογραφία τους.


The Host Of Seraphim

Avatar

In power we entrust the love advocated Mesmerism

Mesmerism

Labour of Love

* Εκτός από το Ηρώδειο, οι Dead Can Dance θα εμφανιστούν 1η Ιουλίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης:

Οι εκπληκτικοί Dead Can Dance έρχονται στο Ηρώδειο!