Μανώλης Φάμελλος – Η εποχή των σκουπιδιών

Από το 2014 και το «Γύρω από τον ήλιο» είχε να κυκλοφορήσει προσωπικό δίσκο ο Μανώλης Φάμελλος. Μέσα στον Μάρτιο όμως, και μετά την περσινή κυκλοφορία του άλμπουμ «Μονόλογος για δύο» του Πάνου Μουζουράκη στο οποίο ο Φάμελλος είχε γράψει όλα τα τραγούδια, κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Η εποχή των σκουπιδιών» από όπου ήδη εμφανίστηκε στο διαδίκτυο το ομώνυμο τραγούδι. Ευθύβολο στιχουργικά και μέσα στην  εποχή του (στην εποχή μας δηλαδή), σε κάνει να περιμένεις το νέο άλμπουμ με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στην παραγωγή βρίσκουμε εκτός από τον ίδιο τον Φάμελλο και τους Δραμαμίνη.

Ορέστης Ντάντος – Προσάναμμα

Το πρώτο δείγμα από το νέο, 4ο άλμπουμ του πολύ αξιόλογου τραγουδοποιού ήταν το «Μικρό Κομμάτι Αγάπη» και κυκλοφόρησε σε single από τον Ιανουάριο ήδη. Το τραγούδι έχει αρκετά δυνατή παρουσία στο ραδιόφωνο και οι συναυλίες του Ορέστη Ντάντου σε Six Dogs και Tiki Bar όπου παρουσίασε ζωντανά τα τραγούδια του νέου του δίσκου ήταν πολύ επιτυχημένες. Αυτές τις μέρες ανέβηκε στο διαδίκτυο ακόμη ένα τραγούδι, το «Μια κι έξω» συνοδευόμενο από την πληροφορία ότι το «Προσάναμμα» κυκλοφορεί στις 19 Μαρτίου.

Ο Ντάντος είχε κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ το 2009 και το 2012 αλλά χρειάστηκε να συμμετάσχει και να κερδίσει σε διαγωνισμό του Jumping Fish Artist (με το τραγούδι «Ανοιχτά» από το –τότε – τρίτο άλμπουμ «Θα το’ κανα ξανά») για να γίνει κάπως ευρύτερα γνωστός.

Με το «Προσάναμμα» τώρα, και ιδίως με το «Μια κι έξω» και τους κορυφαίους στίχους του κάτι μας λέει ότι έχει έρθει η στιγμή του…

Μην περιμένεις να ‘ρθει κάποιος και να στο εξηγήσει.
Δεν έχει λύση η ζωή, γαμώτο, δεν έχει λύση.
Πάρε από κάτω τα κομμάτια που ‘χεις για εαυτό σου,
γύρνα τα φάτσα στον ήλιο να τυφλωθεί απ’ το φως σου.

Θάνος Ανεστόπουλος – Θάνος Ανεστόπουλος

Ο Θάνος Ανεστόπουλος άφησε πίσω του ηχογραφήσεις που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Το ανέκδοτο αυτό υλικό που αποτελείται από 10 τραγούδια (6 σε στίχους και μουσική δική του και  4 μελοποιήσεις ποιημάτων), συγκεντρώθηκε σε ένα άλμπουμ με τον απλό τίτλο «Θάνος Ανεστόπουλος» και  κυκλοφόρησε  από την Inner Ear (δηλαδή την εταιρεία που είχε κυκλοφορήσει και το μόνο του, όσο ήταν εν ζωή, προσωπικό άλμπουμ «Ως το τέλος») στις 12 Μαρτίου.

Τις ηχογραφήσεις επιμελήθηκαν με σεβασμό οι συνεργάτες του Θάνου, Μανώλης Αγγελάκης, Στάθης Ιωάννου, Νίκος Γιούσεφ και Άκης Σπυριδάκης.

Άκης Μπαρούτας – Επιστρέφω στη Γη

Δεύτερο άλμπουμ από τον μόλις 24χρονο τραγουδοποιό από τη Θεσσαλονίκη που παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει να έχει βρει την προσωπική του μουσική γλώσσα.

Μετά από το single «28.000» που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο σε animation video clip και προετοίμασε το έδαφος, ξεχωρίζει τώρα το ομώνυμο «Επιστρέφω στη Γη». Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε cd από την Puzzlemusik και η πρώτη live παρουσίαση του θα γίνει στο club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 13 Απριλίου.

Empty Frame – Who wants to ride the horse

Το “Helicopter” από το άλμπουμ “The Blackbird Flies” του 2014 ήταν ένα τραγούδι που είχε ξεχωρίσει ιδιαίτερα την εποχή της κυκλοφορίας του και έβαλε τους Empty Frame για τα καλά στον χάρτη με τα σημαντικά συγκροτήματα της αγγλόφωνης σκηνής. Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε σε βινύλιο και σε cd το νέο τους άλμπουμ “Who Wants To Ride The Horse”. Ένα πρώτο δείγμα από αυτό είναι το “Horse” και μας αποκαλύπτει την ανήσυχη φύση των Empty Frame που δείχνουν να  εξελίσσουν δημιουργικά τον ήχο τους.