Στόχος μας είναι το Θερινό Βιβλιοστάσιο να γίνει και πάλι ένας τόπος συνάντησης με αφορμή τα βιβλία. Τα βιβλία που απευθύνονται σε ανήσυχα πνεύματα και φλογερές ψυχές, τα βιβλία που μετουσιώνουν τη μοναχική ανάγνωση σε συλλογική πρακτική, που ασκούν κριτική στο υπάρχον, που φιλοδοξούν να δημιουργούν ρωγμές και ανοίγματα εκεί όπου υψώνονται τοίχοι.

Αυτή είναι η κοινή αντίληψη για το βιβλίο όλων εμάς που συμμετέχουμε στη Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων, και στο φετινό Θερινό Βιβλιοστάσιο θέλουμε να τη μοιραστούμε με όλους και όλες εσάς που είστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

Σας καλούμε να βρεθούμε, λοιπόν, ξανά, επιμένοντας στη συμπόρευση, την αλληλεγγύη, την αντίσταση, τη δημιουργία. Σας καλούμε να συζητήσουμε, να μοιραστούμε αναζητήσεις, απόψεις και ιδέες. Γνωρίζουμε πως έτσι μόνο μπορούμε να δώσουμε το στίγμα ενός διαφορετικού πολιτισμού, ενός πολιτισμού συνεργασίας, παρέμβασης και αμφισβήτησης.

Θέλουμε το Θερινό Βιβλιοστάσιο να γεμίσει και αυτό το καλοκαίρι με φίλες και φίλους των βιβλίων, ώστε να γίνει εκ νέου εφαλτήριο για την άνθηση της «εκτός των τειχών» βιβλιοπαραγωγής, στην οποία βλέπουμε και τη δική μας εκδοτική δραστηριότητα.

Ελάτε!

 Η Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων

 Συμμετέχουν:

Ακυβέρνητες Πολιτείες / Αλφειός  / Angelus Novus  / Αντίποδες / Απρόβλεπτες Εκδόσεις / Ασίνη / Βαβέλ / Βιβλιοπέλαγος / Biblioteque du temps perdu / Εκδόσεις των ξένων / Εκδόσεις των Συναδέλφων / Εκτός Γραμμής  / Ενύπνιο / Έρασμος  / Έρμα  / Εύμαρος / Ισνάφι / Κέλευθος / Κυψέλη / Μάγμα / Opportuna / Οposito / Πανοπτικόν / Redmarks / Red n’ Νoir / Σοφίτα / Τεφλόν / Φαρφουλάς / futura / Ψηφίδες