To Dance Days Chania επιστρέφει 20 – 28 Ιουλίου με παραστάσεις με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, σεμινάρια για κάθε ηλικία και ενδιαφερόμενο, προβολές ταινιών χορού, διαλέξεις- συζητήσεις γύρω από θέματα που αφορούν την κίνηση και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους πολιτισμού της πόλης των Χανίων.

Το Dance Days ξεκίνησε το 2011. Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Σύγχρονου Χορού «Συν-Κίνηση» και τον Δήμο Χανίων, υποστηρίζεται από το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων και έχει καταφέρει να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα του είδους του στη χώρα.

Συνολικά μέχρι σήμερα (στις 5 προηγούμενες διοργανώσεις) έχουν φιλοξενηθεί 53 παραστάσεις σύγχρονου χορού, 24 σεμινάρια από χορογράφους και χορευτές, 14 εργαστήρια, 6 video dance projects, το Athens Video Dance Project και 7 διαλέξεις.

Το Dance Days στηρίζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου σε εθελοντές και χορηγούς. Τον Απρίλιο του 2015 το Dance Days παρουσιάστηκε στο Palma amb la Dansa, στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, όπως και στην 1η Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών στη Νησιωτική Ελλάδα, στη Λήμνο. Φέτος δήλωσε παρόν στην Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στην Κύπρο και τον Απρίλιο στις διοργανώσεις της Τσεχικής Πλατφόρμας Χορού και στο Aerowaves, SpringForward 2016, στην Πράγα.

Οι δράσεις του φεστιβάλ απευθύνονται προς όλους.

ROSER LÓPEZ ESPINOSA LOWLAND © LuisCastilla


Φέτος, θα πραγματοποιηθούν 13 παραστάσεις σύγχρονου χορού, 18 σεμινάρια από χορογράφους, χορευτές, μουσικούς και εκπαιδευτικούς, video dance projects, το Athens Video Dance Project, διαλέξεις και άλλες παράλληλες δράσεις.

https://vimeo.com/166252783

Επιπλέον, φέτος διευρύνουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα του φεστιβάλ. Τα σεμινάρια, οι παραστάσεις και οι δράσεις του συνδυάζουν μια ποικιλομορφία προσδοκώντας να κινητοποιήσουν ανθρώπους όλων των ηλικιών (4 – 65+ ετών), διαφορετικών ενδιαφερόντων και αφετηριών, μεταφέροντας το μήνυμα πως ο χορός μας αφορά όλους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τις καθημερινές παραστάσεις και προβολές, σεμινάρια σύγχρονου και κλασικού χορού, ακροβατικών, performing, χορογραφίας- σύνθεσης, δημιουργικής έκφρασης εφήβων, γονέων- παιδιών κ.ά., από χορογράφους, χορευτές και εκπαιδευτικούς.

Παιδικό χοροθέατρο, παράσταση με κυρίες 65+ , πολιτικό χοροθέατρο, βραδιά νέων χορογράφων, χορευτικός αγώνας judo και άλλα θα γεμίσουν τις καλοκαιρινές μας βραδιές.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να υποστηρίξετε τις δράσεις του Dance Days 6, Χανιά 2016!