Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» το έργο με τίτλο «Με χτύπησε στις 2.45», που εντάσσεται στα 47α Δημήτρια από την Τρίτη 23 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στις 21.00.

Το έργο παρουσιάζει το ευαίσθητο θέμα της κακοποίησης των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας και βασίστηκε στο βιβλίο της Eleonore Mercier «Je suis completement battue» («Με χτύπησε παντού», εκδόσεις P.O.L. –   Παρίσι, 2010). Η συγγραφέας εργάστηκε για 17 χρόνια σε οργάνωση αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας και στο βιβλίο της συγκέντρωσε την πρώτη φράση από πολλές τηλεφωνικές κλήσεις για βοήθεια, που έγιναν από κακοποιημένες γυναίκες, κάθε ηλικίας.

Μία από τις φράσεις αυτές έδωσε τον τίτλο στο βιβλίο. Αφετηρία της παράστασης υπήρξε ένα δεκάλεπτο δρώμενο, το οποίο παρουσίασε η νέα σκηνοθέτιδα Ελένη Ευθυμίου μαζί με την ηθοποιό Βασιλική Τρουφάκου, τον Ιούνιο του 2012, στο Βασιλικό Θέατρο της Στοκχόλμης, ως συμμετοχή του φεστιβάλ των «Δημητρίων» στο φεστιβάλ «Μπέργκμαν». Συνέχεια και εξέλιξη αυτής της εμπειρίας, είναι η παρούσα παράσταση, συμπαραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης» με τα 47α «Δημήτρια», στην οποία διατηρήθηκε ο τίτλος από την παράσταση – μαραθώνιο της Στοκχόλμης «Με χτύπησε στις 2:45», ενώ ως υπότιτλος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μία άλλη φράση του βιβλίου, που επανέρχεται σε διαφορετικές παραλλαγές: «Θα ήθελα να παραμείνω ανώνυμη…».

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Σκηνικά-κοστούμια: Ελισάβετ Αντάπασση
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μπιρμπίλη – Καραλέκα
Δραματουργική συνεργασία: Αναστασία Τζέλου
Μετάφραση κειμένων: Νικηφόρος Παπανδρέου
Παίζουν: Σοφία Αντωνίου, Ελένη Δημοπούλου, Στάθης Μαυρόπουλος, Χριστίνα Μπιρμπίλη Καραλέκα, Χρήστος Παληογιάννης, Βασιλική Τρουφάκου, Αναστασία Χατζάρα.