Η τέχνη παρατηρείται σε ασυνήθιστα μεγέθη, μέσα και επιφάνειες. Όταν τα πλακάκια δαπέδου «ζωντανεύουν» σαν εναλλακτικοί ζωγραφικοί καμβάδες μέσα από τη τέχνη μοναδικών Ελλήνων καλλιτεχνών, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η The Blender Gallery και ο Μάνος Νομικός ζήτησαν από Έλληνες εικαστικούς και street artists να αποτυπώσουν τη δουλειά τους πάνω σε κεραμικά πλακάκια μεγέθους 45×45 εκατοστά, ανοίγοντας έτσι ένα νέο διάλογο πάνω στην ίδια την τέχνη, τα μέσα και τα υλικά. Η επικοινωνία με τους καλλιτέχνες ήταν μια δυναμική διαδικασία, μέσα από την οποία, οι επιμελητές της έκθεσης ανακαλύψαν νέους καλλιτέχνες, εμπλουτίσαν την αρχική λίστα των συμμετοχών, και διαμορφώσαν μια σειρά παράλληλων δράσεων όπως τη δημιουργία τοιχογραφιών στις εγκαταστάσεις της The Blender Gallery, και τη διεξαγωγή διαδραστικών σεμιναρίων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Τα πλακάκια δαπέδου είναι γεμάτα χρώμα, διηγούνται ιστορίες και μέσα από την ξεχωριστή τεχνοτροπία και οπτική του κάθε καλλιτέχνη – αποκτούν «ζωή» και νέα ταυτότητα. Τα πλακάκια κερδίζουν θέση στον τοίχο μας ως έργα τέχνης και όχι στο δάπεδο παύοντας να είναι ένα απλό χρηστικό αντικείμενο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι:

Αnastasia Papaleonida Pountza, Barba Dee, Blaqk, Dimitris Dallas, Dimitris Ntokos, Dimitris Taxis, Dimitris Vasilieou Amneris, Don Forty, FIKOS, Giorgia Kalafati SUGAHSPANK, Gospel, Grigoris Papagrigoriou, Ifigeneia Iliadou, John Valyrakis, MAMBO, Manolis Anastasakos, Maximos Manolis, Melina Koan, Norjin Lama, One Bran, Pupet, RTMONE, SAME84, SIMEK, Taxiarchis Mermiris, Yiakou

Τα εγκαίνια της street art έκθεσης 45×45 θα πραγματοποιηθούν στο κλίμα ενός καλοκαιρινού pop up event της The Blender Gallery, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πολλούς καλλιτέχνες της έκθεσης να τελειοποιούν τις ατομικές ή συνεργατικές τοιχογραφίες τους στους εξωτερικούς χώρους της The Blender Gallery. Όσοι παρευρεθούν στο ολοήμερο opening της έκθεσης θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια ύπο τις μουσικές των DJ Dimitris Lilis και Mr. Z. Παρέα μας θα βρίσκονται οι Big Kahuna με εξωτικές street food γεύσεις και οι Three Cents με δροσιστικά premium αναψυκτικά. Τέλος, η The Blender Gallery ευχαριστεί θερμά τους σπουδαστές της SAE Creative Media Education, οι οποίοι θα βιντεοσκοπήσουν τις δράσεις της ημέρας!