Στον βραβευμένο συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Zorzes Katris η μουσική επένδυση για την ταινία των 30 χρόνων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι επίσης του βραβευμένου σκηνοθέτη του Δημήτρη Παλαιολόγου και αντλεί περιεχόμενο από το κύλισμα του χρόνου και το αρχικό όραμα, που δεν είναι άλλο από την υλοποίηση ενός αέναου φορέα πολιτισμού. Τόσο η μουσική όσο και η σκηνοθεσία της ταινίας διαπνέονται από έναν αέρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών καθώς ο ελληνογάλλος συνθέτης Zorzes Katris έχει διακριθεί για την σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής στο εξωτερικό και την Ελλάδα από τα γνωστότερα φεστιβάλς, όπως της Δράμας, Λος Άντζελες, Ταγκόρ κ.α.

Ο Λυρισμός, η Δωρικότητα και η Επική μουσική γραμμή, ολοκληρώνουν την ταυτότητα της μουσικής της ταινίας με εξαιρετικές πτυχές της ενορχήστρωσης, καθαρό δείγμα της κινηματογραφικής μουσικής έφεσης του συνθέτη.

Η ταινία στο σύνολο της πρόκειται για ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό θέαμα, καθώς σε επίπεδο παραγωγής και υλοποίησης συμβάλλει ένα σύνολο τεχνών και τεχνολογίας. Λόγος, εικόνα, ήχος και μουσική δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο αποτέλεσμα κινηματογραφικού κόσμου που δικαιώνουν την 30χρονη πορεία μουσικής προσφοράς και πολιτισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σύμφωνα με τον συνθέτη ο σκηνοθέτης της ταινίας κατάφερε να γεφυρώσει με μία εντελώς προσωπική κινηματογραφική γλώσσα, το ηθικό δίδαγμα της τέχνης, με την συνεχή ανταπόκριση του κοινού απέναντι σε αυτήν. Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια φίλοι της μουσικής και των τεχνών ανταποκρίθηκαν σε αυτό το διαρκές και επιβλητικό κάλεσμα του Μεγάρου απέναντι στην πνευματική και καλλιτεχνική ζωή των Αθηνών εδώ και 30 χρόνια μετά το άνοιγμα των θυρών του από τον Μάρτιο του 1991. Σήμερα, η εξαιρετική σε σύλληψη ιστορία της ταινίας, αποχαιρετά τα 30 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και καλωσορίζει την νέα εποχή του Μεγάρου, με πυξίδα τον άνθρωπο και ορίζοντα τον κόσμο…!

Συντελεστές

Μουσική / Ενορχήστρωση: Zorzes Katris
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παλαιολόγος
Σενάριο: Νάνσυ Σπετσιώτη – Φοίβος Ίμελλος
Υψίφωνος: Μαριέττα Σαρρή
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Πατσιατζής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χάρης Κατσώνης
Βιολί: Διονύσης Πυλαρινός
Τρομπόνι: Ιωάννης Κοκκόρης
Κιθάρα: Παναγιώτης Μάρκος
Υποκριτική/Ηθοποιία: Γιάννης Σαρακατσάνης