Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής παρουσιάζει μέχρι και τις 30 Μαρτίου, στους χώρους διδασκαλίας της, την έκθεση 30 Αφίσες για τη Μετανάστευση. Συνολικά έξι όροφοι του κεντρικού κτηρίου φιλοξενούν τα 30 γραφιστικά έργα που επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν τους σπουδαστές της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο θέμα των ανθρώπων από άλλες πατρίδες που ζουν και κινούνται γύρω μας.

Η επιλογή της αφίσας ως μέσο αναφοράς έγινε με γνώμονα ότι πέρα από καλλιτεχνικό έργο αποτελεί και επικοινωνιακό εργαλείο, ικανό να εκφράσει με αμεσότητα και τόλμη τα θέματα εκείνα που κυριαρχούν στην κοινωνία. Κάθε μία από τις παρουσιαζόμενες 30 αφίσες αποτελεί σχόλιο για τη μετανάστευση από τη ματιά ενός ξένου καλλιτέχνη με ανάλογα βιώματα και προβληματισμούς.

Στην έκθεση συμμετέχουν 30 κορυφαίοι γραφίστες και εικονογράφοι από 28 χώρες του κόσμου, από τη Βραζιλία έως την Αυστραλία και τις Η.Π.Α., οι οποίοι κλήθηκαν από τον διακεκριμένο γραφίστα Δημήτρη Καραΐσκο να σχεδιάσουν ένα πρωτότυπο έργο-σχόλιο όσον αφορά στο θέμα της Μετανάστευσης. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι οι ίδιοι μετανάστες, που ζουν και εργάζονται μακριά απ\’ την πατρίδα τους.