Η έκθεση αυτή αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας της UrbanAct με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε μια προσπάθεια να προβάλλουμε το έργο νέων επώνυμων καλλιτεχνών από το χώρο της street art, από την Ελλάδα και την Ιταλία. Μέσα από αυτόν τον δημιουργικό διάλογο των καλλιτεχνών, θα προσεγγίσουμε και το σύγχρονο εικαστικό περιβάλλον των δύο χωρών. Η έκθεση υλοποιείται στα πλαίσια της “XVI Italian Contemporary Day”.

Στην παρούσα έκθεση συμμετέχουν οκτώ (8) καλλιτέχνες οι: Blaqk, Kez, Kostis Damoulakis aka Jamer και Same84 από την Ελλάδα και οι 2501, Etnik, Ozmo και Paolo Psiko από την Ιταλία.

Αρκετοί από τους προαναφερόμενους καλλιτέχνες έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα τοιχογραφιών που υλοποιούμε στην Ελλάδα, και ορισμένοι “προετοιμάζονται” για την πρώτη τους επίσκεψη στην χώρα μας. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν, ο καθένας στην ίδια διάσταση χώρου “2×2”, μια άλλη οπτική του έργου τους. Τα ερωτήματα, οι αγωνίες, οι αμφιβολίες και οι προσωρινές τους απαντήσεις περνάνε από τον “καμβά” του δημόσιου χώρου, στον κλειστό προσωπικό τους χώρο-στούντιο, και από κει “εκ-τίθενται” εκ νέου στο ευρύ κοινό.

Ευχαριστούμε τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους, το Δήμο Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών για την συνεργασία και στήριξή του, την “The Project Gallery” και το Couleur Locale για την φιλοξενία, τους χορηγούς και υποστηρικτές και όλους όσους στηρίζουν την ομάδα μας.

Καλή “περιήγηση”.


Τηρώντας τους αναγκαίους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας από τους επισκέπτες.

Οι κανόνες ασφάλειας θα ισχύουν σε όλους τους ορόφους του κτιρίου, καθώς και στο all-day-bar Couleur Locale, με το οποίο έχουμε την χαρά να συνυπάρχουμε και στο οποίο μπορεί κάποιος να καθίσει με θέα την Ακρόπολη, πριν και μετά την έκθεση.